E-commerce

Het ABC van effectieve visuele advertenties [infographic]

0

Bij het creëren van content slaat het gezegde ‘een beeld zegt meer dan duizend woorden’ de spijker op zijn kop. Het is een goede aanvulling om je tekstuele boodschap onder de aandacht te brengen van je doelgroep. Visuele content wordt sneller bekeken, kijk maar naar de populariteit van vloggen, Pinterest en Instagram. Maar ook in je online advertenties kun je beeld een rol geven om je doelen te bereiken.

Uiteraard geldt dat niet ieder beeld het gewenste effect heeft. Een visuele advertentie moet conversies opleveren. Om je op weg te helpen om effectieve visuele advertenties te ontwikkelen, geeft Bannersnack je via de onderstaande infographic tips en tricks. Ze noemen het ‘De ABC van visuele advertenties die effectief zijn’: richtlijnen waarin zij belangrijke ingrediënten van een visuele advertentie benoemen.

Ingrediënten voor de juiste advertentie

Het belangrijkste hierbij is dat je doelgericht te werk gaat en dat je advertentie de aandacht trekt van je doelgroep. Daarnaast is het van belang dat de advertentie regelmatig getoond wordt aan je doelgroep. Maar overdrijf het niet: je advertentie te vaak tonen zorgt voor irritatie.

Zorg voor een professioneel en herkenbaar beeld. Een foto of afbeelding die past bij jouw organisatie of merk en herkenbaar is. Het is niet alleen van belang dat jouw doelgroep de advertentie ziet, maar dat zij ook actie onderneemt. Hiervoor maak je gebruik van een call-to-action, een stukje tekst waarin je je doelgroep overhaalt om iets te doen. Bijvoorbeeld zich aanmelden voor je event, jouw e-book downloaden of het kopen van je nieuwste product of dienst.

Wil je alle tips en tricks lezen om effectieve visuele advertenties te ontwikkelen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.