Social media

Haal alles uit de statistieken van Facebook [infographic]

0

Als ondernemer of marketeer ben jij wellicht dagelijks actief op verschillende socialmediaplatformen. Je activiteiten zijn erop gericht om je doelstellingen te behalen. Om te weten of je op de goede weg bent, is het noodzakelijk inzicht te hebben in de statistieken. Gelukkig houden de platformen gegevens bij, de een summier en de ander uitgebreid (zoals Facebook).

Meten is weten

Oké, statistieken en cijfers waren ook niet mijn favoriete onderdelen op school. Toch is het noodzakelijk om inzicht te hebben en ze grondig te bekijken (ook al ontbreekt het je soms aan tijd). Door de resultaten te bekijken, krijg je waardevolle informatie waarmee jij eventueel je acties bij kunt sturen. En gelukkig zijn ze ook zonder wiskundeknobbel gemakkelijk te bestuderen. 🙂

Inzicht met Facebook Insights

Zo is er Facebook Insights, een gratis statistiekenmodule van Facebook. De module geeft je inzicht in actieve gebruikers, aantal likes, reacties en paginaweergaven, demografische gegevens (zoals leeftijd en geslacht) en nog veel meer. Superhandig dat jij als ondernemer of marketeer daar gebruik van kunt maken. Met dit meetinstrument kun je (tussentijds) evalueren of je campagnes en berichten waardevol zijn of dat je er juist extra aandacht aan moet schenken.

Om je op weg te helpen heeft The Business Backer de onderstaande infographic ontwikkeld. Het is een handige naslaggids met een overzicht van alle mogelijkheden binnen Facebook Insights. Ben je benieuwd naar welke onderdelen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken of klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.