Social media

Social media: 10 tips voor meer engagement [infographic]

0

Of je recent gestart bent met het inzetten van social media of al jaren actief bent, het ontwikkelen van content blijft een uitdaging. Waarover ga je posten? Wat vindt je doelgroep interessant? En wat is voor je Facebook-volgers relevant? Ik help je op weg met 10 ideeën voor socialmediacontent.

Content in lijn met je strategie

De 10 ideeën zijn visueel weergegeven in de onderstaande infographic van Red Website Design. Uiteraard maak je je content in lijn met je strategie. Lukraak berichten plaatsen is zonde van je tijd en levert weinig tot niets op. Je kijkt naar wie je doelgroep is, wat je wil bereiken met social media en welke platformen daarbij relevant zijn.

Ideeën voor content

Wanneer je in kaart hebt wat je doelen zijn, kun je aan de slag met het ontwikkelen van content. En dat kan meer zijn dan een nieuwsbericht over je nieuwste product of dienst. Stel bijvoorbeeld een vraag aan je volgers. Wellicht heb je ideeën die je wil toetsen of ben je benieuwd wat zij van jouw aanbod vinden.

Daarnaast kun je social media gebruiken om klanten iets extra’s te geven wat in lijn is met jouw vakgebied. Geef gratis advies of handige tips waar jouw volgers wat aan hebben, zoals instructies, Do It Yourself’s (DIY) of stappenplannen. Content kan meer zijn dan tekst, links naar artikelen of foto’s. Wissel af met video’s of animaties of ga live om volgers een sneak preview te geven.

Wil je alle 10 ideeën weten om meer te bereiken op social media? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.