Content

12 tips bij het inrichten van je zakelijke YouTube-kanaal [infographic]

0

YouTube is al ruim 10 jaar een van de populairste socialmedia-platforms. Met meer dan 1 miljard gebruikers is de video-site de grootste zoekmachine na Google. Voor bedrijven en merken is het een belangrijk middel om in te zetten voor marketing-doeleinden. Een succesvol zakelijk YouTube-kanaal begint bij het goed inrichten van het kanaal.

Optimaliseer je kanaal

Je wil natuurlijk je zakelijke YouTube-kanaal optimaliseren om zo vind- en zichtbaar mogelijk te zijn voor je doelgroep. Dat begint bij de naam van je kanaal. Je kunt het best gebruikmaken van belangrijke zoekwoorden waarop mensen jouw kanaal eenvoudig kunnen vinden. Daarnaast heb je de optie om een ‘over ons’-tekst toe te voegen. Hierbij zijn de eerste 48 karakters belangrijk. Die verschijnen namelijk in de zoekresultaten. Gebruik ook hierbij effectieve zoekwoorden.

Verbeter je videocontent

Naast het goed inrichten van je kanaal, is het ook belangrijk om je content te verbeteren. Wist je bijvoorbeeld dat de eerste 15 seconden van je video de belangrijkste zijn? Ook kun je indruk maken met de thumbnails van je video’s. Een thumbnail is het stilstaande beeld dat gebruikers zien in de zoekresultaten. Het is de eerste indruk die je achterlaat, dus trigger gebruikers hiermee om jouw video te bekijken. Je hebt de keuze uit fragmenten uit je video die YouTube voor je selecteert. Vaak zijn dit niet de beste beelden. Om dit te wijzigen, kun je zelf een bestand uploaden en instellen als thumbnail.

Je zakelijke YouTube-kanaal

In de onderstaande infographic van Brafton vind je 12 tips om jouw zakelijke YouTube-kanaal op verschillende gebieden te optimaliseren. Benieuwd naar de tips om je kanaal te verbeteren? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.Infographic tips zakelijk YouTube-kanaalVolg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.