Social media

Nieuw in LinkedIn: carrousel ads (& dit kun je ermee)

0

Iets dat bij Facebook en Instagram al jaren tot de advertentiemogelijkheden behoort, maar bij LinkedIn nog niet, zijn de carrousel ads. Maar sinds half juni brengt LinkedIn daar verandering in met de LinkedIn Carrousel Ads. Een hele mooie toevoeging aan het advertentieplatform, omdat dit voor organisaties nieuwe mogelijkheden biedt om onder de aandacht te komen bij (potentiële) klanten.

Wat zijn LinkedIn Carrousel Ads?

LinkedIn is de laatste jaren actief bezig met het optimaliseren van het advertentieplatform. Het doel hiervan is om het voor B2B-marketeers makkelijker te maken om een sterke connectie met hun doelgroep te creëren. Na het introduceren van native video’s en ook ‘lead gen forms’, heeft LinkedIn afgelopen week nu ook de carrousel ad gelanceerd.

Met LinkedIn Carrousel Ads is het mogelijk om maximaal 10 verschillende advertenties naast elkaar te tonen. Deze bevatten allemaal een eigen tekst, afbeelding en eigen landingspagina. Deze advertentievorm biedt veel meer ruimte voor content en dus meer mogelijkheden om jouw boodschap over te brengen naar de doelgroep.

LinkedIn Carrousel Ads

 

Hoe zet je een carrousel ad op in LinkedIn?

Het opzetten van een campagne met carrousel ads gaat op dezelfde manier als het opzetten van andere campagnes. Bij ‘advertentieformat’ kies je, in plaats van afbeelding of video, voor ‘carrousel’. Vervolgens kun je de carrousel ad opbouwen door deze een naam te geven, een tekst toe te voegen en de verschillende afbeelding, koptekst en URL’s toe te voegen.

Tip: zorg wel dat iedere slide een unieke utm-tag heeft in de URL, zodat je ook in Google Analytics eenvoudig terug kunt zien op welke slide er geklikt is.

LinkedIn Carrousel Ads campagne

LinkedIn Carrousel Ads maken

Wat voor mogelijkheden bieden LinkedIn Carrousel Ads?

Ruim 300 beta-adverteerders gaven aan dat ze de carrousel ads gaan inzetten om leuke en informatieve campagnes op te zetten. En om verhalen te vertellen over hun bedrijf, producten, services, industrie en meer. Het grote voordeel van carrousel ads is dat je er meer informatie in kwijt kunt dan in een ‘page post link ad’ (de normale advertentie met een afbeelding en een link), waardoor je veel meer mogelijkheden hebt. Hieronder heb ik een paar voorbeelden op een rijtje gezet van wat je onder andere allemaal kunt doen met carrousel ads (de voorbeeldafbeeldingen zijn Facebook carrousel ads):

1. Uitlichten van meerdere producten

De meest bekende – en waarschijnlijk ook de meest gebruikte – manier om carrousel ads in te zetten is het uitlichten van meerdere producten, diensten of services. Daarnaast zijn ze ook handig om te gebruiken voor het promoten van actuele vacatures. Let wel op dat deze producten of vacatures relevant zijn voor dezelfde doelgroep, omdat de gehele advertentie maar voor één doelgroep kan worden geselecteerd.

LinkedIn Carrousel Ads voorbeeld

2. Visualiseren van een stappenplan, proces of tijdlijn

Voor een informatieve advertentie is het visualiseren van een stappenplan, proces of een tijdlijn een zeer effectieve manier om een carrousel ad in te zetten. Op deze manier kun je namelijk een uitgebreider proces op een duidelijke en leuke manier laten zien.

LinkedIn Carrousel Ads voorbeeld

3. Eén afbeelding opsplitsen om een opvallend visueel effect te creëren

Een creatievere manier om de carrousel ads in te zetten, is het gebruiken van één afbeelding en deze opsplitsen in de verschillende slides (zoals de voorbeelden hieronder). Dit creëert een leuk visueel effect en triggert mensen om naar rechts door te swipen, zodat ze het totale plaatje kunnen zien. Daarnaast valt dit extra op, omdat het in de tijdlijn duidelijk afwijkt van de andere posts.

LinkedIn Carrousel Ads voorbeeld

LinkedIn Carrousel Ads voorbeeld

Waarom LinkedIn Carrousel Ads inzetten?

Over het algemeen zien we bij de carrousel ads in Facebook dat het overall doorklikpercentage vaak hoger is dan bij de reguliere advertenties. Qua conversiepercentage zien we hier niet echt een duidelijk verschil in. Het is nog even testen of dit voor LinkedIn ook zo geldt, maar de resultaten van de beta-adverteerders waren in ieder geval al positief. 75% van de beta-adverteerders gaf namelijk aan dat ze met deze advertentievorm een hogere engagement en hogere doorklikpercentages zagen.

Met name omdat de feature nu nog zo nieuw is in LinkedIn, werkt het waarschijnlijk als eye-catcher en trekt het dus de aandacht van LinkedIn-gebruikers.

Ik ben in ieder geval erg blij dat LinkedIn deze feature (eindelijk) ook heeft toegevoegd aan de advertentiemogelijkheden. Met name voor B2B-marketeers met producten, diensten of services die complexer zijn, zijn carrousel ads vaak een fijne manier om de boodschap duidelijk over te brengen of een proces visueel in kaart te brengen.

Ik ben benieuwd of je deze nieuwe feature in LinkedIn al getest hebt. Wat zijn jouw bevindingen?