Content

LinkedIn video: verbluffende resultaten

0

Ben jij al bekend met LinkedIn native video? Ik heb ermee geëxperimenteerd en de resultaten zijn ontzettend interessant. Honderden uitnodigingen, reacties en duizenden views. Ik neem je mee in mijn experiment en geef je tips!

Native video op LinkedIn

LinkedIn is momenteel bezig met het uitrollen van native video. Hiermee kunnen gebruikers direct video’s op LinkedIn plaatsen. Eigenlijk bijzonder laat, als je het vergelijkt met andere sociale netwerken waar native video al lang beschikbaar is.

Voor mij kwam de mogelijkheid om direct een video te plaatsen een paar weken geleden vrij, en ik was meteen benieuwd of dit nou andere resultaten zou opleveren dan een linkje via YouTube of Vimeo. Aan de slag dus!

Accepteer cookies

Uploaden via mobiel

Op dit moment kunnen gebruikers voor wie ‘native video upload’ beschikbaar is, enkel via de mobiele app een video uploaden. Het wordt in de toekomst ook mogelijk om via desktop een video op LinkedIn te plaatsen, maar vooralsnog kan het enkel via de mobiele app.

Uploaden kan via de status-update. Als je daar een video-icoontje ziet staan, is de functie voor jouw account beschikbaar. Je kunt dus direct een videootje vanuit je mobiele camera-roll op LinkedIn plaatsen.

Native video experiment: resultaten

Ik heb nu enkele weken om de paar dagen een (hele simpele) video op LinkedIn geplaatst. De eerste video die ik uploadde, had binnen 1 week meer dan 25.000 views en 150 reacties. En het meest bijzondere: ik had meer dan 350 uitnodigingen om te linken – en kreeg al verschillende business aanvragen.

Elke video die ik sindsdien heb geüpload, heeft na een paar dagen ongeveer 5000 tot 6000 views. In principe zegt dat niet zoveel, want je hebt al een view op LinkedIn vanaf 3 seconden. Wat me veel meer zegt, is de interactie om de video’s heen. Na het uploaden van elke video zie ik tig likes, reacties en uitnodigingen om te linken.

Zo bijzonder veel interactie heb ik op Facebook en YouTube nog niet vaak gezien! Niet omdat de video’s daar niet goed werken, maar omdat ik op LinkedIn meteen in m’n target-demo zit: professionals die interesse hebben in videomarketing of videoproductie.

Mijn tips

En dat brengt me dan meteen bij een aantal tips. Wat heb ik in deze korte tijd al geleerd van mijn experimentje met LinkedIn native video?

  • LinkedIn video lijkt bijzonder goed te werken als je je professionele kennis binnen jouw vakgebied deelt. Visuele tips en tricks waar professionals op LinkedIn binnen jouw doelgroep echt wat aan hebben.
  • Al mijn video’s heb ik geplaatst in vierkant formaat. Vierkante video wordt goed ondersteund door LinkedIn, en dat is fijn. Op mobiele apparaten verschijnt vierkante video groter in beeld en wordt daardoor beter bekeken.
  • Gebruik ondertiteling om je video begrijpelijk te maken als je kijker audio uit heeft staan. LinkedIn is namelijk een stil medium, video’s worden grotendeels zonder geluid bekeken.
  • Ook lijken video’s met gezichten beter te werken, dan visuele tips zonder een talking head. De video’s waarin ik enkel wat tips laat zien over een app of een video-trick, zonder dat ik zelf voor de camera sta, worden aanzienlijk minder goed bekeken dan de video’s waarin ik zelf voorkom.

LinkedIn video: dit is nog maar het begin

This is just the beginning! Ik kan aan alles merken dat er nog veel meer gaat veranderen voor LinkedIn native video.

De video’s zijn momenteel bijvoorbeeld nog niet goed terug te vinden op 1 bepaalde plek. Ik denk dat er in de toekomst een mooie dedicated spot voor video gaat komen. Een videobibliotheek waar je kijkers doorheen kunnen bladeren. Waar je eventueel met playlists en verschillende onderwerpen kunt werken om je videobibliotheek te ordenen.

Momenteel is er ook nog niet bijzonder veel diepgang in statistieken. Interessant is dat je kunt zien welke bedrijven jouw video hebben bekeken, wat voor functietitels je kijkers hadden en uit welke regio ze kwamen. Maar wat ik mis, is de viewer retention. Hoe lang blijven mensen hun aandacht houden bij je video? En op wat voor apparaat kijken ze? Kijken ze de video’s met geluid aan of uit? Daar zal in de nabije toekomst waarschijnlijk veel meer informatie over beschikbaar komen.

Wat is jouw ervaring met LinkedIn native video? Heb jij tips? Ik hoor het graag in de reacties!