E-commerce

Nieuw in Google Ads: meer tekens voor de uitgebreide tekstadvertentie

0

Vanaf nu kun je – naast de twee koppen en de regel voor de beschrijving – een extra kop en beschrijvingsregel aan je ads op Google toevoegen! Adverteerders hebben weer extra ruimte gekregen in de tekstadvertenties van Google. Zo’n 2 jaar geleden voerde Google AdWords, nu Google Ads, de nieuwe extended tekstadvertenties in. Je kunt je toch bijna niet meer voorstellen dat je het eerst met één kop en een beschrijving van 70 tekens moest doen?

Responsive text ads

Aanleiding van de uitbreiding is het feit dat Google momenteel responsive search ads uitrolt. Dit houdt in dat je maximaal 15 koppen en 4 beschrijvingsregels kunt gebruiken. Google zoekt dan de beste combinatie door middel van machine learning. Responsive text ads kunnen 3 koppen en 2 beschrijvingsregels (met 90 in plaats van 80 karakters) weergeven. Google kondigde begin augustus aan deze feature ook aan lopende ads toe te gaan voegen.

Vanaf afgelopen 23 augustus is het al mogelijk om de functie in Nederland te gebruiken. In Google Ads wordt wel vermeld dat kop 3 en beschrijvingsregel 2 mogelijk niet altijd worden weergegeven. Dit is afhankelijk van of Google Ads voorspelt dat het de resultaten kan verbeteren.

Google Ads

Voorbeeld van een advertentie met 3 koppen en 2 beschrijvingsregels.

Wat zijn de gevolgen?

Het uitbreiden van de Google Ads-tekstadvertenties heeft één groot voordeel: je kunt nog meer zoekwoorden en USP’s in de ads kwijt. Puzzelen om alle informatie binnen het toegestane aantal tekens te houden is dus verleden tijd. En laat dat nu een van de grootste uitdagingen en frustraties van Google Ads-adverteerders zijn. Daarnaast zorgt meer ruimte in je advertentie er ook voor dat je deze beter kunt laten aansluiten op je bestemmingspagina.

Het is nog wel de vraag welke gevolgen de uitgebreide advertenties gaan hebben op de resultaten. Waarschijnlijk zal het doorklikratio stijgen, doordat de advertenties meer plaats in de zoekresultaten innemen en daardoor meer opvallen. Maar dat wil niet meteen zeggen dat je daar ook meer relevante bezoekers mee binnenhaalt. Ja, je hebt meer ruimte om de bezoeker al voor te bereiden op wat hij of zij kan verwachten op de bestemmingspagina. Maar wordt deze tekst ook gelezen? Hoe meer tekst er namelijk wordt toegevoegd, hoe groter de kans dat men door de bomen het bos niet meer ziet.

Google Ads

Aan de slag!

Tot slot nog een aantal tips voor iedereen die direct aan de slag wil met de nieuwe Google Ads-functionaliteit:

  • Zet je belangrijkste USP’s niet in kop 3 of beschrijvingsregel 2. Deze worden namelijk niet altijd weergegeven, zoals je hierboven al las.
  • Gebruik de beschrijvingsregels vooral om hier je zoekwoorden op te nemen. Door de hoeveelheid tekst zullen deze nog minder gelezen worden.
  • Maak gebruik van hoofdletters aan het begin van belangrijke woorden en speciale toegestane tekens (zoals &, € en %) om je advertentietekst meer op te laten vallen.

Wat voor effect de uitbreiding van Google uiteindelijk heeft? De tijd zal het leren. De komende periode zullen we met zijn allen moeten gaan testen met de nieuwe tekstadvertenties. Wij zijn benieuwd naar de resultaten! Ga jij er ook direct mee aan de slag?