Social media

Instagram Stories: leer van LEGO, Adidas, Airbnb en 27 andere bedrijven [infographic]

0

Instagram Stories is niet alleen leuk voor jongeren. Voor bedrijven en merken is de functie ook interessant. Hoe zet je Stories in voor je communicatie en marketing? Deze infographic helpt je op weg.

Waarom Instagram Stories?

Met Instagram Stories kunnen gebruikers een reeks foto’s of video’s maken die 24 uur beschikbaar blijven voor volgers.  Je kunt de content in Stories bewerken met een filter of voorzien van gifjes of tekst. Het gaat niet om gelikte verslagen. De waarde zit in authentieke en ‘menselijke’ verhalen die je deelt met je fans.

Op het platform van Instagram zijn dagelijks miljoenen gebruikers actief. Een op de drie gebruikers kijkt dagelijks naar stories. Twintig procent van de geplaatste zakelijke stories levert resultaat op, namelijk directe interactie met volgers. De functie is een goede manier om in contact te komen met jouw doelgroep, meer verkeer te genereren naar je website en je bekendheid te vergroten.

Voorbeelden uit de praktijk

Wellicht denk je: ‘allemaal leuk en aardig deze cijfers, maar hoe kan ik als ondernemer Instagram Stories toepassen in mijn communicatie en marketing?’ Het antwoord op deze vraag geeft 99 Firms met de onderstaande infographic. In deze visual delen ze 30 voorbeelden van bedrijven en merken die Instagram Stories inzetten. Denk aan het promoten van producten en/of diensten, een kijkje geven achter de schermen, live verslag doen van een evenement of het maken van korte how-to-video’s.

Ben je benieuwd naar de case studies uit de infographic? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Heb jij successen geboekt met Instagram Stories of ken je een mooie case van een (Nederlandse) onderneming of merk? Deel het in een reactie, zodat andere lezers ideeën kunnen opdoen!

Infographic: leer van 30 bedrijven hoe je Instagram Stories zakelijk kunt inzetten.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.