SEO

Google Search Console-data nu direct zichtbaar in zoekresultaten

0

Google toont sinds 5 november data uit Google Search Console direct in de zoekresultaten. Hiermee test Google al enige tijd, maar nu is het Search Console-dashboard dus voor iedereen met een geverifieerde site zichtbaar in de zoekresultaten. Je moet hiervoor natuurlijk wel ingelogd zijn in de browser, met het hetzelfde Google-account als waarmee je je Search Console-account beheert.

Google Search Console: wat is het?

Google Search Console is een superhandige, gratis tool van Google waarmee je meer inzicht in je website kunt krijgen. Je kunt ermee achterhalen op welke zoekwoorden je site in Google te vinden is en welke webpagina’s hoog scoren. Je kunt ook zien hoeveel interne en externe linkjes jouw website heeft en waar verbeteringen mogelijk zijn. Door bijvoorbeeld sitemaps toe te voegen aan je Search Console-account, kun je beter analyseren hoe je website wordt geïndexeerd.

Dashboard boven zoekresultaten

Het dashboard van Google Search Console laat informatie zien over klikken, vertoningen en de gemiddelde positie van jouw website in de organische zoekresultaten van Google. De cijfers worden vergeleken met data van 28 dagen daarvoor. Daarnaast kun je direct vanuit het dashboard doorklikken naar je Google Search Console-account voor meer informatie.

google search console

Maak slim gebruik van Google Search Console

Met deze nieuwe feature wil Google meer aandacht geven aan Search Console. De functie is een teaser waarmee Google hoopt dat je verder klikt naar de volledige rapportages in je Google Search Console-account. Naar verwachting zullen er dus meer mensen gebruik gaan maken van Search Console. Wat ervoor zou kunnen zorgen dat meer website-eigenaren gaan nadenken over manieren om hun website te optimaliseren voor een betere vindbaarheid in Google.

Voor iedereen die zich bezighoudt met zoekmachine-optimalisatie is het interessant om regelmatig in Google Search Console te kijken. Google geeft SEO-specialisten nu dus een extra reminder, direct in de zoekresultaten. Hartstikke handig!