Content

Social video: ervaringen & tips van 500 marketeers [infographic]

0

Is het je opgevallen dat je op social media steeds vaker video’s tegenkomt van bedrijven en merken? Als campagne, in stories, als gesponsord- of privé-bericht… Videomarketing is in opmars en steeds meer marketeers omarmen deze marketingvorm. Wat zijn hun ervaringen met video? Waar liggen kansen? En wat zijn hun tips?

Onderzoek naar videomarketing

Deze vragen worden beantwoord in de infographic van Animoto. Zij deden onderzoek onder 500 marketeers en vroegen hen naar hun ervaringen en tips wat betreft videomarketing op social media. De resultaten zijn verwerkt in de onderstaande visual.

Tevredenheid over het effect van video

Marketeers geven aan erg tevreden zijn over het effect van video’s op social media. 93 procent geeft aan nieuwe klanten aan te trekken door video’s te publiceren op hun socialmedia-kanalen. Video wordt gezien als de belangrijkste contentvorm om aandacht te krijgen.

Minder nieuwe video’s

Ondanks het succes, zijn sommige marketeers terughoudend in het ontwikkelen van nieuwe video’s. Ze willen wel, maar vaak spelen factoren als tijd, geld en ingewikkelde software een rol om toch geen nieuwe content te ontwikkelen. Misschien is dit voor jou herkenbaar.

De marketeers hebben een tip voor jou: plan tijd in om videomateriaal te ontwikkelen. Ga ervoor zitten en bedenk hoe je je boodschap kunt vormgeven in een video. Het hoeft niet meteen een gelikte promotiefilm van 5 minuten te zijn. Ook korte video’s die je met je smartphone maakt, kunnen effectief zijn om je boodschap over te brengen.

Wil je meer tips en resultaten van het onderzoek naar videomarketing lezen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.