Content

21 tips om je blogposts te verbeteren [infographic]

0

Wil je gaan bloggen? Zomaar een leuk tekstje schrijven is het niet. Het is ook geen hogere wiskunde, maar vraagt wel tijd en aandacht. Ik deel 21 tips om beter te worden in bloggen.

Bloggen is een goede manier om voor je bedrijf of merk nieuwe klanten te werven. Door kennis te delen word je gezien als expert, waardoor vertrouwen groeit en de kans op een aankoop wordt vergroot.

Besteed niet alleen aandacht aan de tekst

De blogtips in dit artikel zijn visueel weergegeven in de onderstaande infographic van Manage Inbound. Met deze praktische tips maak jij jouw blogposts aantrekkelijker om te lezen en te delen. De tips gaan niet alleen over het schrijven van blogberichten. Het is belangrijk dat je ook zorg draagt voor de look & feel. Zo vind je tips over het design van jouw blog of site, zoals het gebruik van afbeeldingen, lettertypes en kleuren. Houd rekening met de huisstijl van je bedrijf of merk en voer dit door in je weblog. Zo zorg je voor herkenbaarheid en consistentie.

Opbouw van je blogpost

Daarnaast is er aandacht voor de opbouw van je bericht, zodat je blog scanbaar is voor de lezer. Maak gebruik van (tussen)kopjes, opsommingen en call-to-actions, zodat de lezer actie kan ondernemen. Gebruik in je blog geen dure woorden, maar houd het dicht bij jezelf. Schrijf zoals je praat. En af en toe mag je daar best een humoristische draai aan geven.

Wil je alle 21 tips lezen om beter te worden in bloggen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.