Social media

21 interessante feiten & cijfers over Instagram [infographic]

0

Met meer dan 1 miljard wereldwijde gebruikers is Instagram een van de populairste platformen van dit moment. Waar in de eerste jaren het netwerk gebruikt werd om foto’s met elkaar te delen, is Instagram uitgegroeid tot een platform voor visual storytelling. De hoogste tijd om interessante feiten en cijfers over het gebruik op een rij te zetten.

Actieve gebruikers

De feiten en cijfers zijn verzameld en visueel weergegeven in de onderstaande infographic van AdRoll. De 1 miljard gebruikers die ik eerder noemde, zijn erg actief op het platform: meer dan 500 miljoen gebruikers zijn dagelijks te vinden op het platform. En 400 miljoen gebruikers plaatsen dagelijks iets op Instagram Stories om hun volgers op de hoogte te houden van hun bezigheden. Een gemiddelde gebruiker is dagelijks 53 minuten aanwezig op het platform.

Zakelijk gebruik op Instagram

Ook bedrijven hebben de mogelijkheden van Instagram ontdekt en maken veelvuldig gebruik van het platform voor hun communicatie- en marketingactiviteiten. Van de Instagramgebruikers volgt de helft minstens een bedrijf op het platform. 200 miljoen gebruikers bezoeken dagelijks een bedrijfsprofiel op Instagram. Gebruikers volgen bedrijven niet alleen, maar komen ook direct in contact met een bedrijf of merk. Dit gaat om zo’n 150 miljoen gebruikers.

Wil je alle feiten en cijfers over Instagram lezen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

21 feiten en cijfers over Instagram - infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.