Online advertising

Adverteren op YouTube: de cijfers op een rij [infographic]

0

Met YouTube kun je meer dan video’s publiceren. De grootste videosite en de tweede grootste zoekmachine ter wereld trekt maandelijks meer dan een miljard bezoekers. Adverteren via het platform is een goede manier om in contact te komen met jouw doelgroep en je naamsbekendheid te vergroten. Hoe populair adverteren op YouTube is, laten de statistieken in deze infographic zien.

De onderstaande infographic is ontwikkeld door Go-Globe. Zij hebben in deze visual de feiten en cijfers over het adverteren op YouTube op een overzichtelijke manier onder elkaar gezet.

Soorten YouTube-advertenties

Adverteren op YouTube kent verschillende vormen.

  • Je hebt zogenoemde InStream-advertenties. Dit zijn advertenties die je als kijker na vijf seconden eventueel al kunt overslaan. Daarna kun je verder met het bekijken van de YouTube-video.
  • Daarnaast zijn er Discovery-advertenties. Deze worden weergegeven op de homepage en in de zoekresultaten.
  • Verder kent YouTube Bumper-advertenties. Deze advertenties kennen veel vergelijkingen met InStream. Het verschil tussen de Bumper- en InStream-advertenties is dat Bumper-advertenties maximaal 6 seconden zijn en je deze als kijker niet kunt wegklikken.

Meer effect dan tv-advertenties

YouTube is een populair medium om te adverteren en met effect; daar adverteren levert meer aandacht van kijkers op in vergelijking met adverteren op televisie.

Uit een onderzoek waar naar wordt gerefereerd, blijkt dat meer dan de helft van de marketeers op YouTube video-advertenties inzet. Daarnaast geeft 62 procent aan het komende jaar van plan te zijn om meer te investeren in adverteren op het platform.

Benieuwd naar alle statistieken over het adverteren op het platform YouTube? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic over adverteren op YouTube.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.