Advertising

Adverteren op YouTube: de cijfers op een rij [infographic]

0

Met YouTube kun je meer dan video’s publiceren. De grootste videosite en de tweede grootste zoekmachine ter wereld trekt maandelijks meer dan een miljard bezoekers. Adverteren via het platform is een goede manier om in contact te komen met jouw doelgroep en je naamsbekendheid te vergroten. Hoe populair adverteren op YouTube is laten deze statistieken zien.

De feiten en cijfers over het adverteren op YouTube vandaag de dag zijn verzameld en visueel weergegeven door Go-Globe. Het ontwikkelde de onderstaande infographic en geeft de stand van zaken wat betreft adverteren op de videosite.

Soorten advertenties

Adverteren op YouTube kent verschillende vormen. Je hebt zogenoemde InStream-advertenties. Dit zijn advertenties die de kijker na vijf seconden kan overslaan om zo de video te bekijken. Daarnaast zijn er Discovery-advertenties, die worden weergegeven op de homepage en in zoekresultaten. Verder kent YouTube Bumper-advertenties. Deze advertenties kennen veel vergelijkingen met InStream, alleen zijn deze maximaal 6 seconden en kan de kijker deze advertenties niet wegklikken.

Meer effect dan tv-advertenties

Zo blijkt uit een onderzoek waar naar wordt gerefereerd, dat meer dan de helft van de marketeers op YouTube video-advertenties inzet. Daarnaast geeft 62 procent aan het komende jaar van plan te zijn om meer te investeren in adverteren op het platform. YouTube is een populair medium om te adverteren en met effect; daar adverteren levert meer aandacht van kijkers op in vergelijking met adverteren op televisie.

Benieuwd naar alle statistieken over het adverteren op het platform YouTube? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.