Online advertising

Rebranding: Bing Ads heet voortaan Microsoft Advertising

0

Microsoft meldde in de Bing Ads-interface en Bing Ads-app dat Bing Ads verder zal gaan als Microsoft Advertising. In de komende periode zal Microsoft alle advertising-mogelijkheden samenbrengen onder een vlag, Microsoft Advertising.

Hoewel Microsoft Advertising het bekendst is van de advertentiemogelijkheden in de zoekmachines van Bing, Yahoo! en het AOL netwerk, zullen ook de display advertentie-mogelijkheden op Microsoft-domeinen als MSN, Outlook.com, Windows en Xbox gerebrand worden naar Microsoft Advertising.

Melding Microsoft Advertising

Microsoft hoopt hiermee een eenduidiger beeld te creëren van de advertising-mogelijkheden. Daarnaast wil het de bekendheid van de advertentieproducten naast search vergroten.

Hoewel er nog hier en daar oude termen en teksten te vinden zijn, geeft de update in de Google Play Store aan dat het nog een aantal maanden kan duren voordat alle teksten en documentatie zijn aangepast naar Microsoft Advertising.

Bing Ads is now Microsoft Advertising

We’re changing our name from Bing Ads to Microsoft Advertising. It’s a simple shift because our clients and partners already know us as Microsoft, and many are already tapping into our new advertising products that go above and beyond search, such as the Microsoft Audience Network. Over the coming months, all of our experiences and materials will be updated to reflect Microsoft Advertising.

Andere marketingproducten van Microsoft

Naast de zoekmachine-oplossingen en het Microsoft Audience Netwerk zijn er ook nog LinkedIn Advertising en Cortana, de voice assistant-activiteiten van Microsoft en de daarbij horende Cortana Skills. Het is nog onduidelijk of beide ook deel zullen worden van de Microsoft Advertising-rebranding. Wel zijn er al vergaande integraties tussen deze platvormen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om in search te targeten op basis van doelgroepinformatie uit LinkedIn. Microsoft Advertising

Een goed idee voor de Nederlandse markt

Voor de Nederlandse markt is deze rebranding een goed idee. In het MKB zijn mensen wel bekend met Microsoft, maar minder met alle advertising-mogelijkheden zoals display. Ik verwacht dat het samenbrengen van deze producten onder de naam van een vertrouwd merk de kans zal vergroten dat mensen meer van die advertising-producten gebruik zullen maken.

Wat vind jij van de rebranding? Laat het weten in de comments.