Content

10x populair: LinkedIn Live, content van Ajax & de PAS-formule

0

April was een echte content-maand op Frankwatching, met veel artikelen over dit onderwerp in de top 10. Of het nu gaat over je contentproductie, een praktische contentstrategie, het opruimen van je content of afkijken bij gigant Ajax, we krijgen er geen genoeg van.

1. De App Store is dood, leve de light-app!

Het populairste artikel van april gaat niet over content, maar over PWA’s. De PWA, de Progressive Web App, gaat ervoor zorgen dat de App Store overbodig wordt. Dat voorspelt Désirée Battjes. Drie voorbeelden van bekende merken met een PWA: Trivago, Ali Express en de Financial Times. Naast hun ‘echte’ apps bieden deze organisaties een PWA aan.

pwa appstore

2. LinkedIn Live komt eraan! 7 tips om dit zakelijk slim in te zetten

Na alle grote social media, komt ook LinkedIn met de mogelijkheid om te livestreamen. Wat je van deze dienst kunt verwachten én waar je aan moet denken als je live gaat op LinkedIn, leggen LinkedIn-experts Sebastiaan Nagel en Judith Eversdijk uit.

linkedin live

3. Zo houd je de contentproductie continu op gang [5 essentiële tips]

Goede content produceren is een uitdaging, maar structureel goede content produceren op periodieke basis is een nog grotere uitdaging. In dit artikel krijg je vijf tips om je contentstroom op gang te houden.contentplanning

4. Vergeet het bouncepercentage, meet de bezoekkwaliteit

Bij het analyseren van websitebezoek hechten we vaak veel waarde aan het bouncepercentage. Maar Gerard Rathenau pleit dat je beter de kwaliteit van je websitebezoekers kunt meten.

analytics bouncepercentage

5. Wil je een toekomstgerichte organisatie? Zorg voor rituelen

Een organisatie is eigenlijk gewoon een groep individuen. Die individuen hebben iets nodig wat bindt. Met rituelen zorg je ervoor dat een organisatie niet alleen uit een groep mensen bestaat, maar een hecht collectief is.

Pins met draadjes verbonden

6. Zo maak je in 9 stappen een praktische contentstrategie

De kracht van kleinere bedrijven is dat ze snel beslissingen nemen, snel schakelen en flexibel zijn. Veel bedrijven zijn dus gewoon van start gegaan met content zonder enige contentstrategie. Waar ze snel tegenaan lopen is dat hun inspanningen geen resultaat opleveren. Als je wat tijd steekt in een praktische contentstrategie, dan zal je zien dat content gaat bijdragen aan meer omzet.

Contentstrategie 9 stappen

7. Online scoren: zo doet Ajax dat iedere dag

Ajax heeft niet alleen offline een sterke fanbase, maar ook online. Hoe bereikt Ajax haar doelgroep, en bouwt ze een relatie met haar op? Daar ligt een stevige contentstrategie onder.

Ajax scoren

8. De content clean-up: zo krijg je grip op je content

Te veel content zorgt voor hoge kosten, verminderde kwaliteit van die content en uiteindelijk minder bezoekers. Gebruik dit stappenplan om overzicht te krijgen en je website te verbeteren.

content clean-up

9. Converterende copywriting: de PAS-formule

De PAS-formule is een klassieke schrijftechniek die jou helpt je tekst van een goede structuur te voorzien. Ga jij deze formule voortaan toePASsen?

Copywriting handen tikken op laptop

10. Een simpele navigatie voor een complexe website

Een goede en simpele websitenavigatie ontwerpen is moeilijker dan je denkt. In dit artikel vind je 7 tips én advies over hoe je van data naar inzichten voor je navigatie gaat.

simpele navigatie complexe website

Dit was ‘m: de top 10 van april! Benieuwd naar vorige topartikelen? Die vind je hier.