Content

Nu ook stories op YouTube: hoe werkt het?

0

Heb jij ze al gezien: de stories op YouTube? Ja, je kent ze uiteraard van Snapchat, Instagram en Facebook. En nu zie je ze misschien ook op YouTube voorbijkomen. Hoe werkt het?

Stories op YouTube zijn korte verticale video’s of foto’s die vaak dezelfde functionaliteiten hebben als je gewend bent van Instagram. Mobiele filmpjes en foto’s met interactieve mogelijkheden: plaatsen van stickers, filters, muziek en het taggen van personen.

Accepteer cookies

De stories op YouTube zijn uniek in het feit dat ze niet 1 dag, maar 7 dagen blijven staan op je YouTube-kanaal. Ze zijn zichtbaar voor iedereen, of je nou wel of geen abonnee bent.

En als je als maker reageert op een respons, wat trouwens alleen via foto of video kan, ziet iedereen die de story bezoekt jouw reactie. Een ander groot verschil is dat er geen swipe-up of video-link beschikbaar is binnen YouTube Stories – iets dat bij Instagram veel wordt toegepast.

Stories op YouTube: in testfase

YouTube Stories is op dit moment in een testfase en alleen beschikbaar voor kanalen met 10.000 of meer abonnees. Heb je 10.000 abonnees gehaald, dan kan het een maand duren voordat je echt toegang hebt tot de stories-feature.