Social media

Meer volgers op Pinterest in 4 stappen [infographic]

0

Met maandelijks meer dan 200 miljoen actieve gebruikers en 1 miljard aangemaakte borden hoort Pinterest in het rijtje van populaire socialmedia-platformen van dit moment. Pinterest is meer dan een leuk tijdverdrijf. Het biedt bedrijven en merken mogelijkheden om de naamsbekendheid te vergroten en nieuwe klanten te werven. Zeker als je de onderstaande stappen volgt om succesvol van start te gaan.

Onderdeel van je marketing

Voordat je nu meteen naar Pinterest gaat en een account aanmaakt, moet je nagaan met welk doel je het platform wil inzetten en welke rol Pinterest gaat vervullen binnen jouw organisatie. Het moet geen doel op zich zijn, maar deel uitmaken van je marketing- en contentstrategie.

Verken de mogelijkheden

Om de mogelijkheden van het platform goed toe te passen en op een juiste wijze van start te gaan, zijn de tips uit de onderstaande infographic van CreativeLive van toegevoegde waarde. De stappen zijn niet alleen voor de beginnende gebruiker relevant. Ook als je al enige tijd actief bent op Pinterest, maar nog niet veel resultaat behaalt, kun je met deze checklist kijken waar je een inhaalslag kunt maken.

Praktische tips en tricks

In de visual vind je vier stappen en praktische tips om jouw account op Pinterest goed in te richten. Denk daarbij aan een goede profielomschrijving, herkenbaarheid door je logo als profielfoto te plaatsen, maar ook zorgen voor herkenning in de content die je plaats. Denk na over relevante categorieën en pas die toe door goede vindbare boards aan te maken. Voeg relevante pins toe aan je boards. Publiceer afbeeldingen die passen bij jouw bedrijf en het onderwerp van het board. Houd je statistieken bij en analyseer deze regelmatig, zodat je bij kunt sturen om je gewenste doelen te bereiken.

Ben je benieuwd naar de andere tips om goed van start te gaan met Pinterest? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics en visuals over online en social media.