Social media

Zoveel tijd besteden we op social media in 2019 [infographic]

0

Ben jij de hele dag door op social media te vinden? Dan ben je zeker niet de enige. Sommige mensen kunnen niet vaak genoeg hun accounts checken. Maar hoeveel tijd besteden we gemiddeld aan social media? En welke platforms zijn het populairst?

In deze infographic heeft FaceLess een overzicht gemaakt van de tijd die we in 2019 online doorbrengen. De cijfers zijn gebaseerd op gebruikers over de hele wereld. Uit de statistieken blijkt dat we wereldwijd gemiddeld bijna 2,5 uur per dag besteden op social media. 60 procent zegt constant in verbinding te zijn met hun sociale kanalen.

Populairste platform

Van de tijd die we online besteden, besteden we het grootste deel aan Facebook. Instagram komt met 53 minuten per dag op de tweede plek. We besteden gemiddeld 3 minuten per dag op Twitter en dit is daarmee het minst populaire platform.

Redenen socialmedia-gebruik

Gebruikers geven aan dat ze social media voornamelijk gebruiken om op de hoogte te blijven van actuele gebeurtenissen en nieuws. Een andere reden is om in contact te zijn met vrienden en te kijken wat zij aan het doen zijn. Nog meer redenen vind je terug in onderstaande infographic.

Je kunt de infographic vergroten door op de afbeelding te klikken.

Hoeveel tijd besteden mensen op social media in 2019

Ben je een liefhebber van infographics? Volg de hele serie Infographic Day.