Infographic, Verdieping

Emoji in online marketing: worden we daar blij van? 💩 [infographic]

0

Mede door de komst van emoji, is beeldtaal de snelstgroeiende taal. Waar we vroeger een aantal leestekens achter elkaar plaatsten, hebben we nu toegang tot een bibliotheek van duizenden plaatjes en pictogrammen. Een populaire taal, maar zijn emoji ook geschikt om te gebruiken in je marketingteksten?

Spreekt jouw bedrijf vloeiend ‘emojis’?

Emoji zijn gegroeid tot een universele manier van communiceren. Ze voegen gevoelens toe aan een boodschap en zijn sneller te verwerken dan tekst. Ook bedrijven maken steeds vaker gebruik van emoji in online berichten en socialmediacampagnes. Sommige bedrijven hebben zelfs hun eigen emoji ontwikkeld, zoals Coca-Cola.

Het is niet de vraag of, maar hoe je emoji moet inzetten in je online marketing. Campaign Monitor laat in de onderstaande infographic duidelijk zien dat het inzetten van emoji in je online marketing zéker werkt.

De makers van de visual hebben feiten en cijfers verzameld over het gebruik van emoji door marketeers. De infographic bevat interessante weetjes over hoe emoji worden toegevoegd aan teksten op social media. Wist je bijvoorbeeld dat er dagelijks 5 miljard emoji worden verzonden via Facebook Messenger en er 700 miljoen worden gebruikt in Facebookberichten?

Mailings worden vaker geopend

Naast de inzet op diverse socialmediaplatformen, worden emoji veelvuldig gebruikt in e-mailings. En met succes! Meer dan de helft van de merken geeft aan dat mailings vaker worden geopend als zij emoji plaatsen in de onderwerpregel.

Benieuwd naar meer feiten en cijfers over het gebruik van emoji? Of welke emoji jij zeker moet gebruiken in je marketinguitingen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Infographic met cijfers over het gebruik van emoji in online marketing.

Benieuwd naar meer infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.