Infographic, How to

7 tips om productief thuis te werken [infographic]

0

Waar je tot een maand geleden misschien af en toe een dag thuiswerkte, is dat nu de dagelijkse gang van zaken. Het klinkt makkelijk en ideaal, maar thuiswerken is niet voor iedereen weggelegd. Het is eigenlijk best wennen. Je moet je aandacht verdelen tussen je werk, het huishouden en/of kinderen of andere huisgenoten. Ik deel 7 tips om je te helpen om productief de dag door te komen.

3 belangrijke zaken om productief te kunnen zijn

Hoe haal je het beste uit jezelf als je thuiswerkt? De onderstaande infographic van Bannersnack geeft antwoord. Productief thuiswerken draait volgens hen om drie belangrijke zaken. Als eerste is het zorgen voor structuur. Maak een schema, waarin je je dag indeelt in stukjes. Met een plan houd je overzicht en zorg je dat je geen zaken vergeet. Het geeft je houvast.

Het tweede element is deadlines vaststellen. Noteer van tevoren de zaken die je die dag gedaan wil hebben. Zo houd je focus op wat belangrijk is die dag en zorg je ervoor dat je aan het einde van je werkdag ook echt vrij bent, mits je niet in de verleiding komt om ’s avonds toch nog even in te loggen.

Als derde criterium noemen de makers pauzes nemen. Het is heel verleidelijk om aan een stuk door te werken en even snel een boterham klaar te maken. Maar onderbrekingen zijn ontzettend belangrijk en zorgen ervoor dat je productiever bent. Ga even naar buiten om een ommetje te maken of leg je laptop voor een half uur opzij.

7 tips die zorgen voor focus

Nu je de 3 belangrijkste zaken weet, is stap 2 zorgen dat je eraan gaat houden. Maar hoe? In de infographic worden 7 tips genoemd om te zorgen dat je focus blijft houden. Denk bijvoorbeeld aan een goede werkplek, handige tools of hoe om te gaan met vergaderingen. Benieuwd naar de tips en tricks? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Ik ben benieuwd hoe jij het thuiswerken ervaart.

Heb jij een tip die niet genoemd wordt in de visual? Deel deze in een reactie! Zo zorgen we voor elkaar en maken we het thuiswerken wat aangenamer.

Infographic over productief werken vanuit huis.

Benieuwd naar meer infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.