Social media

Resultaat met Facebook-video’s: de belangrijkste ingrediënten [infographic]

0

In je timeline op Facebook zie je regelmatig video’s (al dan niet gesponsord) voorbijkomen. Maar niet elke video is even succesvol. Waar ligt dat aan? Is het de lengte, de kwaliteit? Of wellicht de inhoud? Kortom, welke elementen zijn belangrijk om meer engagement te bereiken met Facebook-video’s?

Hoe zet je Facebook-video’s op een goede manier in? Het is een vraag die iedere marketeer zich wel eens stelt. Om hier een duidelijk antwoord te geven, verrichtte Social Insider onderzoek. Ze analyseerden ruim 10,5 miljoen video’s om te ontdekken wat de ‘geheime’ ingrediënten zijn van succesvolle Facebookvideo’s. De resultaten verwerkten ze in de onderstaande infographic.

Een leuk feitje…

De eerste conclusie die ze maakten is dat het gebruik van video sinds 2014 is toegenomen. Zo bestaat in 2020 15% van alle Facebookcontent uit video’s. Zes jaar geleden was dat slechts 5,47%.

Belangrijke inzichten

Terug naar de belangrijke elementen van een efficiënte Facebookvideo. Uit de resultaten van de studie blijkt dat verticale video’s meer effect hebben. De omschrijving van je video is ook belangrijk om wel of niet succes te hebben. Facebookvideo’s die een omschrijving hebben van meer dan 300 tekens zorgen voor meer engagement.

De lengte speelt een rol om de aandacht van Facebookgebruikers te prikkelen. Als je zorgt voor een video die minstens 2 en maximaal 5 minuten duurt, raak je minder snel kijkers kwijt. Is dat te kort voor jou om je verhaal kwijt te kunnen? Denk dan eens na over een live video. Uit het onderzoek blijkt dat live video’s op Facebook van minstens 1 uur zorgen voor meer betrokkenheid.

Meer weten over het onderzoek naar effectieve video’s op het platform Facebook? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Facebookvideo's infographic social insider.

Benieuwd naar meer infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.