Social media

Video op social media: het ultieme overzicht van alle afmetingen [infographic]

0

Het is geen nieuws dat video populair is op social media. Door video als contentvorm te gebruiken, krijg je veel bereik en vergroot je je naamsbekendheid. Als advertentie, promo voor een nieuwe dienst of product of een tutorial: je hebt video’s in allerlei soorten en maten. Maar over dat laatste bestaat soms wat verwarring. Want hoe zorg je voor een goede weergave van jouw video op Facebook, YouTube of Instagram?

Aan de slag met video, maar dan…

Het overkomt iedereen wel eens. Je hebt zelf een filmpje gemaakt of opdracht gegeven aan een videomaker. Vol trots plaats je het resultaat op je website. Natuurlijk wil je dat zoveel mogelijk mensen jouw video zien, dus publiceer je de video ook op je Facebookpagina, Instagramprofiel, LinkedInpagina of een ander platform. Maar na het plaatsen zie je dat je filmpje niet goed wordt weergegeven. Dat is balen!

Handig naslagwerk

Net als bij afbeeldingen, heeft ieder socialmediaplatform eigen instellingen om video’s goed te tonen aan gebruikers. Het is goed om hier rekening mee te houden als je een video gaat ontwikkelen en nadenkt over de platformen die je wil inzetten. Zo voorkom je verrassingen.

Om je een zoektocht te besparen, heeft Renderforest alle afmetingen voor je op een rij gezet zodat jij ‘m goed kunt ontwikkelen in verschillende dimensies. In de onderstaande infographic vind je de aanbevolen afmetingen van Twitter, LinkedIn, Facebook, Instagram, YouTube, Pinterest en TikTok. Naast de afmetingen bevat de visual ook informatie over de gemiddelde lengte van een video.

Wil jij jouw video zo ontwikkelen dat deze breed inzetbaar is voor de socialmediaplatformen waarop jouw organisatie of je klant actief is? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Video op social media: alle afmetingen op een rij [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.