Video, Inspiratie

“De toekomst van werk is op afstand, mét proactieve leidinggevenden”

0

“We blijken sinds dit jaar tot zoveel creativiteit en oplossingsgerichtheid in staat.” Aan het woord is Marianne Sturman, expert op het gebied van (samen)werken op afstand en thuiswerken. Hoe ziet zij de future of work en welke rol ziet zij voor leidinggevenden?

Marianne Sturman is oprichter en directeur van Moneypenny, en is van mening dat werken slimmer, leuker en vooral goedkoper kan.

Werk en leven lopen steeds meer door elkaar heen

“Door een nare aanleiding zien we nu dat op afstand werken gewoon kan. Bedrijven moesten wel”, zegt Sturman. “Voor leidinggevenden betekent dit dat zij nog proactiever moeten zijn richting hun medewerkers. Dus: vaker bellen, meetings anders inrichten, en alle collega’s betrokken houden.”

Het informele contact met collega’s wordt gemist, blijf dat faciliteren.

“Niet alle managers hebben dit in huis, zorg als organisatie voor training en het bijbrengen van de juiste skills. Houd daarnaast oog voor de ontwikkelingen binnen digitalisering en blijf kijken naar werkprocessen. En… wen eraan dat werk en leven steeds meer door elkaar loopt. ”

Hoe vul je dat praktisch in? Marianne Sturman geeft advies in de video.

Accepteer cookies

Bekijk hier de interviews met de andere thought leaders.

Open Up Digitals is een serie video-interviews met thought leaders uit de wereld van digitale transformatie en de digitale werkplek. Keynote-spreker en trendwatcher Lieke Lamb spreekt met een indrukwekkende line-up top-experts uit Europa, de VS en Australië. Over hoe zij de wereld van nu ervaren, welke veranderingen zij zien en hoe de toekomst van ons werk en leven zal zijn.

Thema’s als de digitale transformatie, innovatie, HR, future of work, communicatie, samenwerking en verbinding staan centraal in deze serie. Hoe moeten bedrijven met veranderingen omgaan, wat kunnen medewerkers doen om aan te haken en welke les moeten we leren? Een positieve kijk in de wereld van morgen, door de ogen van de thought leaders. Open Up Digitals is een co-productie van Fellow Digitals en Frankwatching.