Video, Inspiratie

Na de grootste digitale trainingscursus ooit: “nu focus op tijd, geld & energie”

0

“Bied waarde voor je klant met de focus op tijd, geld en energie.” Thought leader Steven van Belleghem wil bedrijven uitdagen hier goed naar te kijken. Zeker in een tijd waarin we “de grootste digitale trainingscursus ooit” hebben gehad. Maar hoe zorg je voor die focus? En wat ziet Steven als de grootste veranderingen in klantcontact?

Steven Van Belleghem is partner bij Nexxworks en een frequente spreker op congressen en bij bedrijven. De combinatie van klantgericht denken, de nieuwste technologieën en de menselijke maat is de leidraad in Stevens verhalen. Zijn nieuwste boek The offer you can’t refuse (aff.) is onlangs verschenen.

De verwachtingen van de klant

“Ik zie sinds het afgelopen half jaar een evolutie bij klanten. Ze zijn virtuele meetings gewend, gebruiken minder papier, reizen minder… We hebben een enorme digitale jump voorwaarts gemaakt en dit zal zo blijven. Ook zie ik dat vangnetten zijn weggevallen, zoals bijvoorbeeld in de reissector. Het boeken van een reis is een stuk onzekerder geworden. Het zou mooi zijn als bedrijven dat vangnet kunnen zijn en onzekerheden kunnen wegnemen. Tot slot zie je dat klanten in het maatschappelijk debat meer verwachten van bedrijven dan alleen een mooi purposepraatje. Ze zouden stelling moeten nemen.”

Het is een gekke paradox: aan het bedrijf dat de meeste tijd kan uitsparen voor jou, zul je als klant de meeste tijd besteden.

“Bedrijven zijn gewend hun eigen doelstelling centraal te stellen, om vervolgens te kijken hoe deze bij de klant kan worden gebracht. Keer dat eens om en vraag je af: wat is het meest schaarse goed dat de klant heeft? De meeste mensen willen meer tijd, geld, energie. Als je het daar als bedrijf mee eens bent, blijf je dan afvragen of dat wat je aanbiedt ook aansluit. Kijk naar nieuwe trends en technologie, vanuit dat perspectief bied je veel meer waarde.”

Meer weten over Steven van Belleghems visie op de toekomst van klantcontact? Bekijk het gehele interview.

Accepteer cookies

Bekijk hier de interviews met de andere thought leaders.

Open Up Digitals is een serie video-interviews met thought leaders uit de wereld van digitale transformatie en de digitale werkplek. Keynote-spreker en trendwatcher Lieke Lamb spreekt met een indrukwekkende line-up top-experts uit Europa, de VS en Australië. Over hoe zij de wereld van nu ervaren, welke veranderingen zij zien en hoe de toekomst van ons werk en leven zal zijn.

Thema’s als de digitale transformatie, innovatie, HR, future of work, communicatie, samenwerking en verbinding staan centraal in deze serie. Hoe moeten bedrijven met veranderingen omgaan, wat kunnen medewerkers doen om aan te haken en welke les moeten we leren? Een positieve kijk in de wereld van morgen, door de ogen van de thought leaders. Open Up Digitals is een co-productie van Fellow Digitals en Frankwatching.