Inspiratie

“Empathie op de werkvloer is nu belangrijker dan ooit” – Daniel Pink

0

“De focus moet in deze tijd liggen op empathie.” Daniel Pink, erkend expert op het gebied van motivatie, timing en de zakelijke
tijdgeest deelt zijn visie op de toekomst van werk. Maar weinig leiders krijgen het voor elkaar om ook op afstand hun medewerkers te motiveren: “blijf feedback geven, informeel en op frequente basis”.

Daniel Pink is auteur van zes boeken over zakelijk en menselijk gedrag, zoals de langlopende New York Times-bestsellers When (aff.) en A Whole New Mind (aff.).

“We hebben het al jaren over hoe we werken en waar we dat doen. Sinds corona is er ineens van alles mogelijk. Belangrijker dan ooit is nu wel de human touch. Zorgen voor elkaar en de focus hebben op empathie. Mijn advies voor leiders? Geef medewerkers autonomie en het gevoel dat hun werk ertoe doet. Doe dat door ze constant feedback te geven.”

A lot of our bosses are not as smart as our kindergarden teachers

Wanneer presteren medewerkers optimaal?

“Timing is een ander belangrijk aspect. Blijf in de gaten houden op welke momenten van de dag je medewerkers optimaal presteren. Neem een voorbeeld aan leraren of crèche-leiders, zij weten heel goed rekening te houden met het ritme van kinderen.”

De beste leiders staan achter hun team, vindt Daniel. Benieuwd naar wie hij goede leiders vindt en waarom het zo moeilijk is een goede leider te zijn? Bekijk het hele interview.

Accepteer cookies

Bekijk hier de interviews met de andere thought leaders.

Open Up Digitals is een serie video-interviews met thought leaders uit de wereld van digitale transformatie en de digitale werkplek. Keynote-spreker en trendwatcher Lieke Lamb spreekt met een indrukwekkende line-up top-experts uit Europa, de VS en Australië. Over hoe zij de wereld van nu ervaren, welke veranderingen zij zien en hoe de toekomst van ons werk en leven zal zijn.

Thema’s als de digitale transformatie, innovatie, HR, future of work, communicatie, samenwerking en verbinding staan centraal in deze serie. Hoe moeten bedrijven met veranderingen omgaan, wat kunnen medewerkers doen om aan te haken en welke les moeten we leren? Een positieve kijk in de wereld van morgen, door de ogen van de thought leaders. Open Up Digitals is een co-productie van Fellow Digitals en Frankwatching.