Social media

Op deze tijden scoren jouw social posts het best [infographic]

0

Als je verantwoordelijk bent voor de socialmedia-platformen van jouw organisatie zul je vast met regelmaat berichten inplannen. Er zijn handige tools die je kunnen helpen om vooruit te werken en dus tijd te besparen. Zo zorg je dat er consistent berichten geplaatst worden op al de platformen. Maar ben je daarmee bewust van het tijdstip waarop je berichten plaatst op social media?

Wat voor jou de beste tijden zijn om berichten op social media te plaatsen, is afhankelijk van wanneer jouw volgers actief zijn op een platform. Dat is verschillend per doelgroep. Wat de beste tijd is voor jouw organisatie op bijvoorbeeld Instagram of Facebook, kom je te weten door onderzoek te verrichten. Probeer uit en analyseer de statistieken om te kijken wat het beste werkt. Wanneer behaal je de meeste interactie of gaan de meeste mensen naar je website? Door te analyseren breng je het gedrag van jouw doelgroep in kaart.

Tijd voor social media?

Uiteraard zijn er verschillende organisaties die onderzoek verrichten naar de beste momenten om berichten te plaatsen op social media. Zenesys verzamelde feiten en cijfers en heeft de resultaten onder elkaar gezet in de onderstaande infographic. De cijfers over Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter en YouTube laten zien welke dagen het beste zijn om een bericht te plaatsen op ieder platform. En óók welke dagen en tijden je beter kunt mijden.

Daarnaast bevat de visual informatie over het beste tijdslot voor berichten op social media op een dag. Bijvoorbeeld rond lunchtijd, tijdens werkuren of juist in het weekend. Uiteraard wil dit niet zeggen dat dit voor iedere doelgroep de beste momenten zijn. Probeer ze uit om te kijken welke tijden voor jouw organisatie het meeste opleveren.

Nieuwgierig naar de details over de beste momenten om je berichten in te plannen op social media? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

social media tijdstip

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics en visuals over online en social media.