Infographic, How to

Black Friday & Cyber Monday: bereid je webshop goed voor [infographic]

0

De donkere dagen betekenen drukte voor winkeliers en webshops. Sinterklaas, Kerst, maar ook dagen als Black Friday en Cyber Monday zorgen voor extra omzet. Dat kunnen veel ondernemers dit jaar zeker gebruiken. Maar hoe kun je als ondernemer en webshopeigenaar hier het beste op inspelen?

De dagen Black Friday en Cyber Monday zijn overgewaaid uit de Verenigde Staten. Daar zijn deze dagen al jaar in jaar uit belangrijk voor grote kortingsacties en stuntprijzen. De laatste jaren zie je dat deze kortingsdagen ook steeds populairder worden in Nederland. Grote winkelketens en webshops strooien met aanbiedingen en acties om kopers te trekken. Maar ook de kleine ondernemer maakt handig gebruik van deze actiedagen met (soms creatieve) acties.

Bereid je goed voor

Wellicht ben jij een van deze webshopeigenaars en vraag je jezelf af hoe je dit jaar handig gebruik kunt maken van Black Friday en Cyber Monday. De makers van Website Builder Expert helpen je op weg met de onderstaande infographic. Deze visual staat bomvol met tips en ideeën om goed voorbereid te zijn op deze actiedagen, maar ook succesvol gebruik te maken van Black Friday en Cyber Monday. Denk aan het verbeteren van het checkout-proces, het inzetten van social media ter promotie en e-mailcampagnes.

Maar ook het checken van de basis van je webshop is van belang. Zorg dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan, zoals een trage website of laadtijd. En vergeet ook niet om je aanbod te bekijken: hoe je je producten presenteert op je website en hoe je kortingen en acties weergeeft.

Je hebt nog even de tijd tot Black Friday en Cyber Monday. Wees goed voorbereid en bekijk alle tips en ideeën uit de infographic. Scrol naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Black Friday en Cyber Monday acties voor je webshop in een infographic.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics en visuals over online en social media.