Content

10x populair: socialmedia-trends, cryptovaluta & hybride werken deugt niet

0

Socialmedia-trends voor 2022, ontwikkelingen in de crypto-wereld die je in de gaten moet houden en de waarheid achter hybride werken. Dit – en meer – vind je in de top 10 best gelezen artikelen op Frankwatching van oktober.

1. Dé socialmedia-trends voor 2022: voice, metaverse & TikTok de nieuwe zondebok

Creators hebben de macht in handen, targeting gaat terug naar de basis, maar dan in een nieuw jasje en social commerce neemt wederom een vlucht. Sjef Kerkhofs deelt deze en nog 4 andere belangrijke ontwikkelingen en socialmedia-trends voor 2022. Zodat jij je goed kunt voorbereiden op het nieuwe jaar.

Mensen met Virtual Reality brillen bij socialmedia-trends 2022

2. Hybride werken deugt niet

Isabel De Clercq: “Het hybride werken is een schreeuw, een eis naar werk dat wérkt. Om waardig werk.” Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de crisis een blijvende positieve impact heeft op werk?

“Ga samen met je team op zoek naar een gezonde balans. En laat niemand zich minachtend uitlaten over deze beweging.” Wie wil er deze strijd nu niet omarmen?

3. Cryptovaluta: de 5 belangrijkste ontwikkelingen voor 2022

Wat kunnen we verwachten van cryptovaluta in 2022? Dit wordt misschien wel het mooiste jaar in de geschiedenis van cryptovaluta.

Exploderende koersen, records aan investeringen in startups, grote gevestigde partijen die groots instappen en zoveel technologische ontwikkelingen… Jan Scheele kon tijdens het schrijven van dit artikel bijna niet kiezen tussen welke cryptovaluta-trends hij verwacht in 2022. Het is een lijst geworden met trends die invloed gaan hebben op Bitcoin, overheden, kunst, investeringen en meer.

Bitcoin en cryptovaluta trends 2022.

4. Engelse woorden in de Nederlandse taal: een no-go?

Heb jij het over een ‘gebruiker’ of ‘user’? En verschijnen er onder een artikel ‘reacties’ of heb je het over ‘comments’? We lijken tegenwoordig ook vaker in een ‘meeting’ te zitten dan in een ‘vergadering’…

We gebruiken enorm veel Engelse woorden in onze Nederlandse taal. Is dit erg? Moeten we deze woorden proberen te vermijden, of zijn ze juist mooi?

Afbeelding bij artikel over Engelse woorden.

5. 8 wijzigingen op LinkedIn: dit is nieuw & dit gaat de prullenbak in

Van videovergaderingen kunnen starten tot het toevoegen van services aan je profiel: in dit artikel lees je over de nieuwste functies op LinkedIn. Handig om weer even helemaal op de hoogte te zijn van alle ontwikkelingen van dit socialmediaplatform.

LinkedIn

6. 15 megatrends die de online & offline wereld bepalen

Welke megatrends bepalen de online & offline wereld voor de komende jaren? Sjors van Leeuwen neemt je mee in een deep dive, over onder andere China, lokale productie, gepersonaliseerde zorg en partnership marketing.

Een mooie reactie van lezer Colette van der Wal onder het artikel: ‘Wat een top stuk! Hier heb ik nog eens wat aan. Het inspireert om op een nieuwe ontdekkingsreis te gaan naar wat mijn mogelijkheden zijn. Ik heb een eenmansbedrijfje maar dat houdt me niet tegen om toekomstgericht te denken en te DOEN! Dank!’

Wereldtrends 2022

7. Creativiteit kun je trainen: daag je brein uit

Iedereen heeft creatieve vermogens, maar die komen alleen tot bloei als je ze voldoende aandacht geeft. Het is geen trucje dat je af en toe uit de kast haalt. Je traint het door je in te spannen en ervaring op te doen.

Vincent Mirck wil je met zijn boek ‘Speel-skills’ creatiever leren denken. Kim Pot beschrijft in dit artikel haar belangrijkste learnings uit dit boek.

creativiteit

8. Google MUM-update: contextuele search neemt een sprong

Google is bezig met een nieuwe update: Google MUM. Met deze update gaat Google antwoorden geven op vervolgvragen die je mogelijk hebt over je zoekopdracht. In dit artikel vertelt Niels Botterblom wat de gevolgen zijn voor jouw website.

man die op telefoon kijkt bij artikel over google mum.

9. 6 psychologische behoeften als basis voor goed leiderschap

“We mogen onszelf niet langer voor de gek laten houden door controlerende leiders en hun rationele managementtheorieën. Het is tijd dat we onze ogen openen en kiezen voor leiders die oog hebben voor onze oude psychologische DNA”, schrijft Malinca Verwiel.

Wat zijn de psychologische behoeften voor goed leiderschap? Veiligheid, verbondenheid, waardering, leren omgaan met grenzen, autonomie en zelfexpressie. Hoe je hiermee aan de slag gaat, lees je in dit artikel.

Afbeelding van een boot bij artikel over leiderschap.

10. Social media in 2022: de feiten & cijfers op een rij [infographic]

Welke socialmedia-platformen zijn populair? En voor welke doeleinden zetten bedrijven en merken social media in? Deze infographic deelt een aantal interessante feiten en cijfers over social media in 2022.

socialmedia-iconen

Dit was de top 10 van oktober! Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.