Social media

Social media in 2022: de feiten & cijfers op een rij [infographic]

0

Kun jij je een tijd zonder social media nog voorstellen? Voor de een zal dit makkelijker zijn dan voor de ander. En veel offline activiteiten hebben plaatsgemaakt door de mogelijkheden van online. Welke platformen zijn populair? En voor welke doeleinden zetten bedrijven en merken social media in? Het is een tijd voor een update met interessante feiten en cijfers op een rij.

De onderstaande update is afkomstig van Influencer Marketing Hub, die feiten en cijfers hebben verzameld naar het gebruik van social media op privé- en zakelijk vlak. Red Website Design heeft de resultaten visueel vormgegeven in de onderstaande infographic.

De resultaten van de analyse laten zien dat het gebruik van social media wereldwijd enorm is: meer dan 3 miljard gebruikers zijn actief op verschillende platformen. Bijna alle gebruikers (op een kleine 2% na) zijn op minstens 4 kanalen dagelijks actief. De populairste kanalen zijn Facebook (95%), Twitter (84%), Instagram (74%), LinkedIn (62%) en YouTube (61%). Gemiddeld zijn de gebruikers zo’n 2,23 uur actief met het bijhouden van statusupdates, het versturen van berichten en het volgen van hun online vrienden.

Ook bedrijven en merken hebben het gebruik van social media omarmd en zetten het in voor verschillende doeleinden. Zo gebruikt 90% van de bedrijven social media om de merkbekendheid te vergroten en 71% procent is actief om online een actief en betrokken community op te bouwen en te beheren. Daarnaast geeft 61% van de bedrijven aan social media in te zetten om de conversies te verhogen. Onder B2B-organisaties is LinkedIn (86%) het populairste socialmedia-kanaal, terwijl B2C-bedrijven zich meer richten op het platform Facebook (98%) in hun socialmedia-marketing.

Wil je meer feiten en cijfers over het gebruik van social media lezen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

infographic met feiten en cijfers over social media.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.