Online marketing

Leiderschap in de boardroom: de CMO van Aon deelt haar atypische verhaal

0

De laatste jaren zien we steeds meer CMO’s in de boardroom. Een mooi voorbeeld is Boukje Taphoorn van bol.com. Zo ook Marguerite Soeteman-Reijnen. Maar hoe kom je daar? In deze HelloMasters Podcast geeft Marguerite advies over zichtbaarheid en leiderschap.

Aon is een grote speler in de verzekeringswereld. Het beursgenoteerde bedrijf heeft het hoofdkantoor in Londen. Aon is adviseur op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen. Leuk feitje: Aon staat voor eenheid in het Keltisch!

Wie is Marguerite Soeteman-Reijnen?

Ze is chairman, boardmember, CMO en officieel LinkedIn-auteur. Marguerite Soeteman-Reijnen werkt al meer dan 30 jaar voor de verzekeringsmakelaar. Ze kent allerlei facetten van de business. Zo werkte ze in rollen als Managing Director en Chief Broking Officer. Nu zit ze in de boardroom als chairman en is ze de CMO van Aon Inpoint.

Marguerite is geen conventionele marketeer, ze doorliep een atypisch carrièrepad totdat zij CMO werd. Toch gaf de CEO haar de rol van CMO. “Ik was echt in shock toen de CEO mij als CMO vroeg,” vertelt Marguerite. Wat ze heeft geleerd van haar marketingcollega’s? Creativiteit!

Accepteer cookies

In deze HelloMasters

Marguerite vertelt over:

  • Hoe Aon hun gigantische stroom van marketingdata inzet
  • De ‘one metric that matters’ binnen haar rol
  • Waarom zij actief is en content maakt op LinkedIn en Instagram
  • Haar carrière van rechtenstudent naar CMO. Inspirerend!

HelloMasters is de podcast over marketing, strategie en teams. We praten met CMO’s en marketingleiders over het snel veranderende landschap. Luister deze podcast via Apple Podcasts en Spotify. Powered by HelloMaaS en Frankwatching.