Social media

8 interessante socialmedia-ontwikkelingen voor 2022 [infographic]

0

Nog twee maanden en dan nemen we afscheid van het jaar 2021. De komende tijd zullen lijstjes met terugblikken over allerlei onderwerpen voorbijkomen. En stiekem kijken we al vooruit naar het nieuwe jaar. Wat gaat 2022 ons brengen? Wat kunnen we verwachten? Vandaag krijg je het antwoord op deze vraag op met 8 socialmedia-ontwikkelingen voor het nieuwe jaar.

Dat social media ook in 2021 populair zijn is een feit. Een aantal weken geleden deelde ik een infographic met een update over het gebruik van social media en de cijfers logen er niet om. Meer dan 3 miljard gebruikers zijn actief op verschillende platformen als Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, TikTok en YouTube. Ze worden voor verschillende doeleinden ingezet; van contacten onderhouden tot promotie maken voor je nieuwste product of dienst.

Hoe zullen we social media in het nieuwe jaar gaan inzetten? Met welke trends en ontwikkelingen dien je bij het opzetten van je social media-strategie voor 2022 rekening te houden? En wat zijn de voorspellingen? De antwoorden heeft Red Website Design verzameld en visueel weergegeven in de onderstaande infographic. In de visual delen zij 8 trends op het gebied van social media voor het nieuwe jaar.

Wat kunnen we in 2022 verwachten?

De verwachting is dat we social media media nog vaker gaan inzetten als online winkelplatform. Mede door de corona-situatie zijn steeds meer bedrijven en merken social media gaan inzetten als social commerce en social shopping zal ook in 2022 verder stijgen. Een andere ontwikkeling is het gebruik van video als contentvorm. Met platformen als TikTok en de functie Stories op Instagram en Facebook zullen ook korte video’s steeds vaker op je tijdlijn verschijnen. Verder zullen meer augmented reality- en virtual reality-functies (AR en VR) worden ontwikkeld en uitgerold.

Benieuwd naar alle 8 socialmedia-ontwikkelingen voor 2022 die in de infographic genoemd worden? Scrol dan naar beneden om de visual te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics en visuals over online en social media.