Online marketing

Inspiratie voor je marketingplan? 26 ideeën voor 2022 [infographic]

0

Ben jij bezig met het schrijven van een online marketingplan? Of staat het op je planning voor de komende weken? Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht is deze periode een goed moment om te kijken naar de marketingplannen en wensen voor 2022. Waar ga je de focus op leggen en welke (content)vormen ga je inzetten?

Het gebied online marketing is ontzettend breed. Zo breed dat je misschien niet weet waar je moet beginnen, of welke (content)vormen je kunt inzetten. Om je op weg te helpen heeft Red Website Design de onderstaande infographic ontwikkeld, waarin ze 26 online marketingmogelijkheden met je delen.

Het is nu niet zo dat je alle 26 mogelijkheden moet inzetten. Niet alle mogelijkheden zullen voor jouw organisatie of merk relevant zijn. Het is belangrijk dat je kijkt welke marketingdoelen je hebt (of gaat formuleren) en wie je doelgroep is. Op basis daarvan kun je een beslissing maken over de vormen je gaat inzetten en wat de strategie is die je gaat volgen. Zie dit overzicht dan ook als een inspiratiebron.

26 inspirerende marketingideeën

Welke vormen kun je inzetten? Denk aan het maken van podcasts of het schrijven van blogs. Bekijk de mogelijkheden van het organiseren van webinars of ontwikkel een gratis ebook of white paper om je mailinlijst te vergroten. Zorg dat jouw organisatie of merk goed vindbaar is in zoekmachineresultaten of met gratis tools als Google Local.

Bekijk de mogelijkheden om influencers in te schakelen om jouw product te promoten. Geef klanten de mogelijkheid om hun mening kunnen achter te laten op je website met reviews/testimonials. Of zorg ervoor dat ze snel contact met je kunnen opnemen met chatfuncties.

Benieuwd naar alle 26 ideeën om jouw online marketingactiviteiten in het nieuwe jaar uit te breiden? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics en visuals over online en social media.