Online marketing

Een krachtige bedrijfsnaam bedenken: richtlijnen die experts gebruiken [infographic]

0

Waar haal je inspiratie vandaan voor een bedrijfsnaam? Hoe zorg je dat deze origineel is, bij jou als ondernemer past maar ook bij je product of dienst? Hoe zorg je voor een krachtige naam die blijft hangen bij je doelgroep? Ik deel in deze editie van Infographics Day de richtlijnen van experts.

Vroeger was het bedenken van een bedrijfsnaam simpel. Je gebruikte je achternaam en koppelde dat aan het werk dat je deed. Denk aan Janssen Schilderwerken of Bakkerij Bliek. En soms gebruikte ondernemers alleen hun naam, zoals Albert Heijn.

Do’s en don’ts bij een bedrijfsnaam

In deze tijd, met heel veel organisaties en zzp’ers, is een bedrijfsnaam ontzettend belangrijk om je te onderscheiden van anderen. Daarom verzamelde Bedrijfsnaam.nl richtlijnen die experts gebruiken. De do’s en don’ts zijn visueel weergegeven in de onderstaande checklist.

Een van de tips die experts noemen is te richten op je ideale klant. Zorg dat je helder voor ogen hebt wie jouw product of dienst gaat gebruiken. Stel vragen als:

  • Wie is dat?
  • Wat vindt hij of zij belangrijk?
  • Welke taal spreekt jouw doelgroep voornamelijk?

Een andere do die de professionals noemen is simpelheid: bedenk een bedrijfsnaam die makkelijk te onthouden is door jouw doelgroep. Vermijd vakjargon of een naam die lastig uit te spreken of te schrijven is.

Voorkom schadeclaims

Wat je beter niet kunt doen is kijken naar je concurrenten en hen nadoen. Wees origineel. Heb je een bedrijfsnaam bedacht? Check dan eerst of je deze kunt gebruiken of dat de naam al door een ander wordt gebruikt. Het zou zonde zijn als er schadeclaims op je deurmat vallen.

Benieuwd naar alle tips van de experts om een krachtige bedrijfsnaam te bedenken? Scroll dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day.