Social media

De ultieme checklist voor socialmedia-marketing [infographic]

0

Pinnen, tweeten, liken, Stories, TikToks… Social media bieden enorm veel mogelijkheden voor jou als ondernemer of marketeer. En als je ermee aan de slag gaat, kan dat best overweldigend zijn. Hoe zorg je ervoor dat je dit goed aanpakt en een juiste weg erin vindt? Wat is voor jouw bedrijf interessant? Wat zijn taken die je niet moet vergeten?

De onderstaande checklist van Vizion Online is een handig naslagwerk als starter op het gebied van socialmedia-marketing. Ook als je al wat ervaring hebt, kan het geen kwaad om een blik te werpen op het overzicht om te kijken of je op de goede weg bent.

5 aandachtspunten voor marketing op social media

De visual is opgedeeld in 5 aandachtsgebieden. Als basis staan een aantal vragen om goed van start te gaan. Aandachtspunten die je goed voor ogen moet hebben, zoals je doel en strategie met social media, maar ook welke platformen je gaat inzetten.

Daarna volgt het onderhouden van je social media in dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse activiteiten. Zoals iedere dag reageren op privé-berichten of reacties van je volgers. Maar ook nagaan of er relevante berichten over jouw bedrijf, producten of diensten zijn geplaatst en daarop reageren. Wekelijks is het handig om te kijken wat jouw activiteiten opleveren door te monitoren, zodat je maandelijks kunt kijken wat je doelstellingen voor de volgende 4 weken gaan worden.

Als laatste vind je in de infographic belangrijke vragen die je tijdens het gehele proces in je achterhoofd moet houden. Zie het als tijdelijke evaluatie om te kijken of je op de goede weg bent of wat moet bijsturen. Bereik je je doelgroep? En plaats je regelmatig content die voor jouw bedrijf wat opleveren?

Nieuwsgierig naar de gehele checklist om je socialmedia-activiteiten onder de loep te nemen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.Checklist voor socialmedia-marketing.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day.