Social media

Van lurker tot peacock: welk socialmedia-type ben jij? [infographic]

0

Ben jij een ultra, lurker, ranter of informer? Dit zijn 4 van de 12 zogenoemde ‘socialmedia-types’. Types die je online tegenkomt op alle verschillende platformen. Van de persoon die zenuwachtig wordt als er geen wifi-signaal is, tot de ‘ghost’ die liever anoniem blijft…

De onderstaande 12 social media-types komen niet zomaar uit de lucht vallen. First Direct heeft enige jaren geleden onderzoek verricht naar welke persoonlijkheden je online tegen kunt komen. Ondanks dat de visual niet al enige jaren oud is, is deze in de tussentijd niet minder interessant geworden.

Welk socialmedia-type ben jij?

Zo zijn er de Ultras. Een persoon die de online wereld op z’n duimpje kent. Hij of zij zit het liefst ieder moment van de dag te scrollen door zijn of haar tijdlijn. Ook zijn er Peacocks, die voor de roem gaan. Zij willen het liefst zo veel mogelijk volgers, vrienden, likes, gedeelde berichten en re-tweets binnenhalen.

Daar tegenover staan de Dippers. Personen die af en toe inloggen op hun pagina of online account en mondjesmaat iets plaatsen. Verder kun je online Ranters tegenkomen. Dit zijn personen die zich in het dagelijkse leven meer op de achtergrond houden. Ze zijn mild in persoonlijke gesprekken, maar als ze eenmaal online zijn kunnen ze zeer eigenwijs zijn.

Een online bekende zijn natuurlijk de Ghosts. Anonieme profielen die ooit zijn aangemaakt door gebruikers en die het liefst geen persoonlijke informatie delen met anderen. En natuurlijk zijn er de nieuwelingen, die in de visual Virgins worden genoemd. Zij nemen voorzichtig hun eerste stappen op social media.

Ik ben benieuwd of jij je in een of meer types herkent. Scrol naar beneden om de details van de socialmedia-types te lezen. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Socialmedia-types in een infographic.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day.