Content

13 podcast-tips voor een inspirerende zomer

0

Wat zijn jouw plannen deze zomer? Misschien ga je wel op vakantie en heb je een lange reis voor de boeg. Of heb je wat meer tijd gepland om te luieren in de tuin of aan het strand of zwembad. Wat je plannen ook zijn, we vonden het hoog tijd voor wat vers luistervoer. En dus vroegen we ook dit jaar de Frankwatching-community weer om hun favoriete podcast te delen. De lijst is divers. De shows zitten vol met tips en inzichten om van te leren, anderen zijn juist bedoeld om even te ontspannen of te lachen. Ben je klaar voor een verse bak inspiratie?

1. Lekker gewerkt

Neem jij in de zomerperiode de tijd om te reflecteren? In deze kersverse podcast gaan de hosts Frida Boeke, Tjerk Jansen en Victor van Bindsbergen op zoek naar het ultieme werkgeluk. Daarbij bespreken ze alles wat met werk te maken heeft. Te beginnen met hun eigen carrière, doelen en uitdagingen. Maar ook thema’s als solliciteren, collega’s en de werkcultuur komen voorbij in de eerste 6 afleveringen.

Accepteer cookies

2. Start To Metaverse

Wat is de metaverse nou precies, wat is daar te beleven? En welke kansen zijn er en waar moeten we voor waken? In deze nieuwe podcast van De Tijd gaat journalist Dries Cueppens over de metaverse onder andere in gesprek met ondernemers en bedrijven die meebouwen aan de metaverse én met Facebook-klokkenluider Frances Haugen.

Accepteer cookies

3. The Futur with Chris Do (EN)

In deze Engelstalige podcast voert designer Chris Do openhartige en diepgaande gesprekken met inspirerende mensen uit de wereld van design, technologie, marketing, business, filosofie en persoonlijke ontwikkeling. Wat drijft hen in wat ze doen en wat kunnen we van ze leren? Met inmiddels 193 afleveringen is er genoeg luistervoer om uit te kiezen.

Accepteer cookies

4. Stil in mij

Lukt het jou om, bijvoorbeeld op een vrije dag, nergens aan te denken? Of begin je al snel te piekeren? Voor deze podcast onderzochten radiomakers Bas Menting en Mart Meijer in samenwerking met Quest Psychologie en met hulp van wetenschappers twee (!) jaar lang of het mogelijk is om je gedachten stop te zetten. In zes afleveringen nemen ze je met de nodige humor mee in de twaalf experimenten die ze hiervoor uitvoerden.

Accepteer cookies

5. Content Inc with Joe Pulizzi (EN)

Joe Pulizzi is de oprichter van Content Marketing Institute en staat ook wel bekend als de ‘ontdekker van de contentmarketing’. In zijn podcastafleveringen deelt hij in zo’n vijf minuten een inspirerend idee of innovatieve contentmarketingstrategie om als ondernemer of start-up je publiek te vergroten om vervolgens je bedrijf te laten groeien.

Accepteer cookies

6. Follow the Facts

Follow the Facts is een journalistieke podcastserie van de Hogeschool Utrecht die gaat over factchecken en social media. Bedoeld voor journalisten, maar tips om te achterhalen of een foto echt of nep is, hoe je desinformatie herkent of hoe je groeit op social media, zijn voor eigenlijk voor veel meer mensen interessant.

Accepteer cookies

7. Aartjan van Erkel Podcast

De beschrijving ‘Dagelijkse politiek incorrecte marketing-podcast door de beruchtste copywriter van Nederland’ wekt gelijk nieuwsgierigheid. In zijn afleveringen deelt hij allerlei tips en inzichten op het gebied van (e-mail)marketing, copywriting, ondernemen, productiviteit en nog veel meer.

Accepteer cookies

8. Merkleiders

De podcast Merkleiders is bedoeld om mensen te inspireren over hoe je vanuit merkvisie en bedrijfsdoelstellingen bij kunt dragen aan positieve gedragsverandering en een inclusieve samenleving. Radio-dj Sagid Carter gaat in gesprek met, zoals ze dat noemen, smaakmakers en aanjagers bij adverteerders. In de eerste aflevering is dat Willem Verschuur van de Louwman Groep, die vertelt over hun diversiteitsbeleid, inclusieve communicatie en alle dilemma’s die daarbij horen.

Accepteer cookies

9. De Stuurgroep Podcast

Zin in iets luchtigs? In De Stuurgroep Podcast nemen Collin, Melvin en Koen met de nodige humor de corporate wereld en kantoorjungle op de hak. Daarin doen ze hard hun best om kantoorjargon te vermijden. Maar het feit dat er een boetepot in het leven is geroepen die continu wordt aangevuld, verklapt al dat dat ze daar niet helemaal in slagen.

Accepteer cookies

10. PodBast – de weg naar succes

In de podcast PodBast voert Bastiaan Meijer persoonlijke gesprekken met bekende schrijvers, cabaretiers en acteurs over hun weg naar succes. Hoe zijn zij aan de top gekomen? Met onder andere Arjen Lubach, Marieke Elsinga, André van Duin en Jennifer Hoffman. Luister vooral de afleveringen met mensen waar jij nieuwsgierig naar bent. Ze zitten vol lessen die je kunt toepassen in je eigen carrière.

Accepteer cookies

11. Echt Gebeurd

Echt Gebeurd is een podcast met, je verwacht het niet, echt gebeurde verhalen. In korte afleveringen vertellen mensen (op een podium) een mooi, bijzonder of grappig verhaal of lezen ze voor uit hun puberdagboek. De korte afleveringen luisteren makkelijk weg.

Accepteer cookies

12. Over geld praat je niet

Anders dan de titel doet vermoeden (of juist niet), praten Aaf Brandt Corstius en Vincent Kouters in deze podcast op een laagdrempelige manier over geld. Thema’s die voorbijkomen zijn sparen, besparen, beleggen en pensioen. Zo vertelt Vincent over zijn doel om niet miljonair, maar tonnair te worden, wat veel haalbaarder is dan miljonair. En gaat Aaf voor het eerst beleggen en houdt ze luisteraars en Vincent op de hoogte hoe dat haar afgaat.

Accepteer cookies

13. Bob

Bob de podcast werd al in 2017 uitgebracht. Zelf ontdekte ik ‘m pas kort geleden en ik was bij de eerste seconden om. In zes meeslepende afleveringen gaan Mirke, Nele en Siona op zoek naar de waarheid over ‘Bob’, de oude jeugdliefde waar de fragiele en dementerende 84-jarige Elisa niet over uitgepraat raakt.

Accepteer cookies

Hopelijk kun je hier de zomer mee vooruit. Staat jouw favoriete podcast er niet tussen? Deel ‘m vooral in een reactie hieronder!