Online advertising

Adverteren op LinkedIn: succes met deze 19 stappen [infographic]

0

LinkedIn gebruik je waarschijnlijk vooral voor het aanmaken van je profiel en cv, en om vacatures te bekijken. Maar het zakelijke platform biedt veel meer mogelijkheden om jezelf of je bedrijf te profileren en om nieuwe klanten of werknemers te bereiken. Bijvoorbeeld met het aanmaken van advertentie-campagnes. De infographic van deze week laat aan de hand van een checklist zien hoe je dat succesvol doet.

Waarom adverteren?

Campagnes aanmaken op LinkedIn kan voor iedere bedrijf of merk interessant zijn, zowel voor eenmanszaken als voor multinationals. Je kunt bijvoorbeeld de bekendheid van je bedrijf vergroten, meer bezoekers naar je website trekken, volgers stimuleren je bedrijfspagina op LinkedIn te bezoeken of een nieuw product of dienst uitlichten. Het mooie is dat je, net als bij andere platformen, gebruik kan maken van target-opties. Zo kun je gericht adverteren en de juiste doelgroep bereiken.

Aan de slag met een handig stappenplan

Het aanmaken van een campagne op LinkedIn is niet moeilijk en kost gelukkig geen uren werk. En met de onderstaande infographic van LinkedIn ga je zeker goed van start en zie je niet snel meer zaken over het hoofd. Het platform neemt je stap voor stap mee in het proces om een campagne aan te maken. Het begint met het aanmaken en het inrichten van je account. Vervolgens zet je een campagne op, waarbij je de doelstelling(en) selecteert die je wil bereiken en het format dat je wil gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een gesponsord bericht op je LinkedIn-pagina of een advertentie bestaande uit een foto of video. Wanneer de campagne(instellingen) naar wens zijn, ga je aan de slag met het definiëren van de doelgroep voor je advertentie. Vervolgens koppel je een budget aan je campagne en zet je je advertentie live.

De bovenstaande stappen zijn natuurlijk in een notendop opgesomd. Ben je nieuwsgierig naar alle 19 stappen om een succesvolle LinkedIn-campagne op te zetten? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.Infogrpahic LinkedIn Adverteren

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.