Content

10x populair: alternatief voor Yoast SEO, apps voor de zomer & het mysterieuze woordje ‘er’

0

Heb jij ook de zomer in je bol, maar wil je wel op de hoogte blijven? Geen zorgen, want we zetten de populairste artikelen van afgelopen maand voor je op een rij. Van adviezen voor je contentmarketing, sterke webteksten en conversieoptimalisatie tot (alternatieve) SEO-tools, Instagram-updates en handige apps voor de zomermaanden. Zo ben je weer helemaal bij.

1. 3 redenen om van Yoast SEO over te stappen op Rank Math

Yoast SEO is zo’n beetje de ‘standaard’ SEO-plugin. Zo standaard, dat de plugin bij een nieuwe website zonder al te veel nadenken wordt geïnstalleerd. Dat deed Frank van Dijk tot voor kort ook. Want waarom zou je een andere tool overwegen? Toch pleit hij nu voor concurrent Rank Math als alternatief. En is ervan overtuigd dat hiermee meer uit je SEO-strategie gaan halen dan met Yoast.

Grafisch beeld van diagrammen en statistieken

2. De 10 handigste & leukste apps voor deze zomer ☀️

Of je nu een nieuwe taal wil leren deze zomer of de weersvoorspellingen wil checken voordat je op pad gaat… Orde wil scheppen in je foto’s of klantenkaarten, of op zoek bent naar vermaak: Frankwatching-collega Sanne Bekkema verzamelde 10 handige en leuke apps om deze zomer te proberen. Wat dacht je van PackPoint, die je helpt met het samenstellen van je paklijst?

PackPoint.

3. Hybride werken: 5 initiatieven waar communicatie direct mee aan de slag kan

Er wordt een hoop geschreven over hybride werken. Maar, stelt Rik Mulder, het thema lijkt zo hot dat het soms wel lijkt alsof niemand zijn vingers eraan wil branden. Veel organisaties hebben nog geen concreet beleid voor hybride werken. Rik deelt in zijn artikel 5 dingen die jij, in afwachting van organisatiebreed beleid, als communicatieprofessional kunt doen om hybride werken te faciliteren.

Zo manage je een thuiswerkend team

4. Handig! De beste 22 gratis SEO-tools op een rij 🛠️

SEO-tools kunnen het werk van een SEO-specialist een stuk makkelijker en efficiënter maken. Omdat niet iedereen enorme budgetten heeft voor duur gereedschap, verzamelde Marieke Botman haar 22 favoriete gratis tools van dit moment. Doe er je voordeel mee!

tools

5. Meer conversie op je website? Gebruik deze 4 hulpmodellen

Wil jij aan de slag met het stimuleren van meer conversies, maar kun je wel wat inspiratie voor je aanpak gebruiken? Georgie Bakhoutachvili deelt in dit artikel 4 hulpmodellen die je helpen bij het bouwen van landingspagina’s, het schrijven van teksten of het beoordelen van je check-out.

hulpmodel conversie

6. Webteksten als zakelijke tool: in 5 stappen naar teksten die voor je wérken

Met goed geschreven teksten beïnvloed je het gevoel én het gedrag van je bezoekers en ontvangers. En uiteindelijk bepaalt dat gedrag of jij jouw zakelijke doelen haalt. Natascha Teeuw deelt deze handige roadmap die je in 5 stappen helpt om het maximale uit jouw webteksten te halen. In haar artikel licht ze de stappen uitgebreid toe.

Stappenplan teksten

7. Posts vastpinnen 📌, Reels-stickers & meer Instagram-updates

Het aantal nieuwe functies op Instagram is amper bij te houden. Soms word je op een nieuwe feature gewezen via een melding in de app, maar andere updates gaan stilletjes aan je voorbij. Hoog tijd voor een overzicht. Wist je bijvoorbeeld dat je nu stickers zoals een poll, quiz of emoji-slider kunt toevoegen aan je Reels voor meer interactie?

Interactieve stickers in Instagram Reels

8. Het mysterieuze woordje ‘er’: schrappen of koesteren?

Je staat er niet altijd bij stil, maar het woordje ‘er’ is eigenlijk best een ingewikkeld woord om uit te leggen aan niet-Nederlandstaligen. Je kunt het namelijk gebruiken als verwijswoord, om herhaling te voorkomen of als onderwerp. Sommige mensen pleiten er zelfs voor om ‘er’ weg te laten waar mogelijk, zoals in de voorbeelden hieronder. Waarom is er zoveel te doen om zo’n klein woord? Daar gaat dit artikel op in.

woordje er in scriptie

9. Het beste content-advies? Ga voor minder & ‘lelijker’

Porno, kattenfilmpjes en memes zijn de drie meest bekeken dingen op het internet. Drie dingen die door imperfectie scoren. Dus waarom proberen we de mooiste trailers, video’s en foto’s te maken, als de meest bekeken content op aarde low resolutie content is?, stelde Ron Simpson van The Avocado Show op Emerce Digital Marketing Live. Het is tijd ommet contentmarketing terug te gaan naar de basis. Inzichten en tips vind je in dit artikel.

content

10. De meest hilarische namen en pay-offs [100+]

We sluiten deze top 10 af met iets luchtigs. In dit artikel verzamelt Arjan Elbers de meest hilarische namen en reclame pay-offs ooit bedacht. Het staat bomvol inspiratie voor je bedrijf, je missie en visie of je businessplan. Ga er lekker voor zitten en vul de lijst vooral aan in de reacties.

Oranje kat met roze bril

Dit was de top 10 van juni 2022. Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.