Customer experience

De 10 handigste & leukste apps voor deze zomer ☀️

0

Zomer is de tijd om te ontspannen én nieuwe dingen te ontdekken. Of je nu een luie of actieve (vakantie)tijde tegemoet gaat, met de apps in dit lijstje maak je het een stukje leuker. Van vermaak tot bijleren en verschillende activiteiten: wat is jouw favoriete app voor deze zomer?

1. Drops

Waarschijnlijk ken je Duolingo wel: een bekende app voor het leren van een nieuwe taal. Maar ben je uitgekeken op deze app, of wil je toch iets meer op een spelende wijs een nieuwe taal leren? Dan is de app Drops een leuke om te proberen. Deze (betaalde) taal-app beschikt over 41 talen en verschillende spelletjes.

Het leuke aan deze app is dat de focus ligt op de woorden en niet zozeer op de grammatica. Wil je een (beetje) nieuwe taal leren om te gebruiken in je vakantieland? Dan helpt Drops om het spreken, herkennen en verstaan onder de knie te krijgen. Grammatica is dan minder boeiend.

De app is al meer dan 5 miljoen keer gedownload en met 239.000 reviews scoort hij een 4.4, dat is niet mis!

App Drops.

Download hier voor Android en hier voor iOS.

2. Alle bankjes

Ga je een stukje wandelen en wil je onderweg even uitrusten of picknicken? De app Alle bankjes geeft je een mooi overzicht van ‘alle bankjes’ en picknicktafels in de buurt. Er staan inmiddels al 150.000 Nederlandse bankjes op de kaart.

Zie je een bankje die niet in de app staat? Dan voeg je ‘m eenvoudig toe. Loop je richting een bankje en blijkt er geen te staan? Dan kun je dit ook melden. Dat maakt Alle bankjes een handige ‘help elkaar’-app die behoorlijk up-to-date is.

App Alle bankjes.

Download hier voor Android, niet beschikbaar voor iOS.

3. STACK

Ben je in de opruimmodus en wil je de foto’s op je telefoon sorteren in mapjes? Dan kan ik persoonlijk de app STACK aanbevelen. Je hebt natuurlijk ook de bekende cloud storage-apps zoals Google Foto’s, maar daar ben ik zelf geen fan van (en Google weet al genoeg 👀).

STACK kun je downloaden als app, maar je kunt er ook heen via je browser. Simpelweg via de url die is opgebouwd uit je gebruikersnaam + stackstorage.com. Dus bijvoorbeeld: pietjepuk.stackstorage.com. Uiteraard beveiligd met een wachtwoord. Je kunt dus via alle computers of telefoons bij je opgeslagen bestanden.

Ik gebruik STACK zelf voor meer dan alleen foto’s. Loonstrookjes, belangrijke documenten, festivaltickets, alles stop ik in mapjes. Het uploaden van de foto’s naar een map op STACK gaat ook makkelijk en kan in bulk. Toen de app net op de markt kwam was hij gratis, inmiddels betaal je voor 250GB €2,50 en voor 1.000GB €10. Ik betaal het met liefde.

STACK

Download hier voor Android en hier voor iOS.

4. Sidelyne

Ga je op vakantie en ben je een sportfan? Dan is deze app iets voor jou. Met Sidelyne kun je namelijk sportwedstrijden vinden die in de buurt zijn. Je kunt zoeken op locatie, op een specifieke sport of op een bepaalde datum. Op deze manier kun je dus ook nieuwe sporten ontdekken en de lokale cultuur via sport proeven.

De ontwikkelaars hebben een mooie missie: Sidelyne brengt sportfans en sportclubs samen om lokale sportevenementen rendabeler te maken. Je steunt namelijk met je bezoek aan een sportwedstrijd de club.

Sidelyne

Download hier voor Android en hier voor iOS.

5. BeReal

Deze app mag wat mij betreft niet ontbreken in dit lijstje. De social-app BeReal is in een korte tijd enorm gegroeid in het aantal gebruikers. Het is een soort mix tussen Snapchat, Instagram (Stories) en apps waarin je een ‘fotodagboek’ bij kunt houden (iedere dag een foto uploaden).

Als je deze app hebt gedownload, ontvang je elke dag op een random tijdstip een popup met de oproep om een foto te maken. Je hebt vanaf dat moment 2 minuten de tijd om een foto te maken. Daar komt de naam van de app ook vandaan, ‘BeReal’, in 2 minuten kun je namelijk weinig in scène zetten en de app beschikt ook niet over filters of andere opmaakopties. Je post dus letterlijk wat je op dat moment aan het doen bent.

Daarbij maakt de app tegelijkertijd een foto met je gewone camera als met je front-camera. En pas als je een foto hebt gedeeld, kun je de foto’s van je connecties zien. Je wordt dus echt gestimuleerd om elke dag een foto te maken.

Als ik heel eerlijk ben, zakt bij mezelf de interesse al weer een beetje weg, maar ik heb er toch 3 maanden lol van gehad. Leuk voor in de zomer, om te delen wat je zoal doet!

App BeReal.

Download hier voor Android en hier voor iOS.

6. Yr.no

Waar ik vorig jaar Buienradar benoemde voor het checken van (meer dan alleen) het weer, stoot dit jaar de Noorse app Yr Buienradar van de troon. DroidApp deed eind vorig jaar een uitgebreide test onder 10 grote weer-apps, waarbij Yr als beste uit de test kwam.

De weersvoorspelling is nauwkeurig, de app is vrij van reclame en je kunt het weer per uur vier dagen vooruitkijken. Tijdens de testperiode miste de app nog een neerslagradar, maar sinds mei dit jaar is ook deze functie toegevoegd. Een handige, complete en accurate app dus.

App Yr.no

Download hier voor Android en hier voor iOS.

7. Podimo

Je hebt ‘m misschien al langs zien komen in een reclame op de socials of tv: sinds 15 april dit jaar maakt de app Podimo zijn opmars in Nederland. Deze podcast-app gaat daarmee onder andere de strijd aan met het geliefde Spotify (alleen op podcast-gebied dan). Via de app Podimo kun je namelijk alleen podcasts luisteren. Daarom wordt het ook wel ‘de Netflix voor podcasts’ genoemd.

Ben jij een podcast-fan? Dan is deze app waarschijnlijk wel iets voor jou. Sommige podcast-makers zijn ook overgestapt van Spotify naar Podimo, waardoor je ze alleen nog maar via die app kunt beluisteren. Sommigen daarvan vallen onder het exclusieve aanbod waar je alleen toegang tot krijgt als je betaalt.

Hoe de app precies werkt, lees je in het artikel van mijn collega Elsemieke.

Podimo podcast-app

Download hier voor Android en hier voor iOS.

8. Stocard

Misschien gebruik je deze app al een tijdje. Zo niet: download ‘m dan vandaag nog. Deze app maakt je leven namelijk een stukje makkelijker. In Stocard kun je al je bonus-, korting- en andere spaarkaarten koppelen, zodat je binnen 1 app alles bij de hand hebt. Van de Albert Heijn-bonuskaart tot Air Miles, Karwei en de ANWB.

Naast het toevoegen van je kaarten, staan er in de app ook leuke kortingsacties. Heb jij je Kruidvat-kaart gekoppeld? Dan krijg je Kruidvat-aanbiedingen en -foldertjes voorgeschoteld. Handig!

StocardDownload hier voor Android en hier voor iOS.

9. PackPoint

Ik heb deze app-tip al een keer eerder genoemd, maar ik vind ‘m voor de herhaling waard: PackPoint is een hele handige app voor het samenstellen van je paklijst. Of je nu in de tuin een tentje opzet, de veerboot naar Ameland neemt of bepakt en bezakt de grens oversteekt: een paklijst kan eigenlijk bij geen enkele vakantie ontbreken. Deze app helpt je op weg.

PackPoint deelt inpaktips en doet dit onder andere op basis van het weer op je bestemming. Regent het daar? Dan staat er een poncho op de lijst. Is het superheet? Dan wordt zonnebrand met een hoge factor aangeraden. Daarnaast kun je aangeven wat voor activiteiten je op vakantie gaat doen en met wie je reist. Ook daar houdt de app dan rekening mee. De samengestelde lijst kun je vervolgens ook delen met je reisgenoten.

PackPoint.

Download hier voor Android en hier voor iOS.

10. Reface

Grappig of gevaarlijk? Er zijn inmiddels talloze apps en tools op de markt waarmee je zelf deep fakes kunt maken. Maar laten we er even vanuit gaan dat je op zoek bent naar een lolletje: dan is Reface een leuke app om mee te spelen. Het kost helaas wel geld: €34,99 voor lifetime access en €5,49 voor een week. Hoe het werkt? Dat zie je in deze video:

Accepteer cookies

 

Download hier voor Android en hier voor iOS.

Dat was ‘m! Weet jij nog apps die zeker niet in dit lijstje mogen ontbreken? Laat het weten via de comments.