Social media

7 redenen om als ondernemer aan de slag te gaan met Pinterest [infographic]

0

Is jouw onderneming of merk actief op één of meerdere socialmediaplatformen? Grote kans dat je antwoordt met Facebook, Instagram, LinkedIn en misschien Twitter. Maakt jouw organisatie al gebruik van Pinterest? Als het antwoord nee is, dan is deze zomerperiode een goed moment om je erin te verdiepen en ermee aan de slag te gaan. We delen 7 redenen waarom je Pinterest zeker een kans moet geven.

Ehm…Pinterest?

Voor de lezers onder ons die nog niet zo bekend zijn met het platform, is het goed om kort uit te leggen wat het platform precies is. Pinterest is een socialmediakanaal dat al meer dan 10 jaar bestaat. Gebruikers verzamelen op hun online prikbord visuele content over verschillende thema’s en onderwerpen. Een gebruiker kan afbeeldingen (ook wel pins genoemd) opslaan in borden om zo voor hem/haar interessante en inspirerende beelden te verzamelen.

7 argumenten waarom Pinterest relevant is voor jou

Nu je het principe van het platform een beetje kent, ben je misschien nog niet overtuigd dat dit socialmediaplatform voor jouw organisatie interessant kan zijn. Toch kan dit wel zo zijn, zowel voor B2B- als voor B2C-organisaties. Salesforce ontwikkelde de onderstaande infographic waarin zij een aantal argumenten noemen om Pinterest een kans te geven.

Een van de redenen die ze noemen is meer verkeer genereren naar jouw website. Want je kunt Pinterest zien als een visuele zoekmachine. Als een gebruiker een afbeelding bekijkt, is hij met een muisklik verwijderd van het originele bestand op de webpagina waar die ooit is geplaatst. En Google vangt die links achter de schermen op. Als iemand een afbeelding van jouw website plaatst op zijn of haar Pinterest-borden, dan is de kans zeer groot dat deze vaker geplaatst gaat worden op Pinterest-borden van andere gebruikers. Want meer dan driekwart van de pins zijn repins. Gemiddeld wordt een pin zo’n tien keer gerepind op het platform.

Nieuwsgierig naar alle argumenten waarom je aan de slag zou moeten gaan met het platform Pinterest? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.