Content

24 tips om meer YouTube-abonnees te krijgen [infographic]

0

Iedere minuut wordt voor zo’n 500 uur aan video* gepubliceerd op YouTube. En als eigenaar van een YouTube-account wil je daar resultaat mee behalen. Of je vlogger bent of een bedrijfsaccount bijhoudt, als je actief bent op YouTube wil je zoveel mogelijk abonnees hebben. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Praktische tips

YouTube is al jaren een van de populairste socialmedia-platformen. Om tussen al die accounts op te vallen en kijkers te trekken, moet je veel tijd en energie steken. Maar de vraag is dan: waar begin je? Sideqik ontwikkelde de onderstaande infographic, opgesplitst in 2 delen, waarin ze 24 tips met je delen. Het zijn praktische tips waar je zonder al te veel technische kennis mee uit de voeten kunt. Wellicht volg je een aantal tips al, maar misschien zijn er ook nog eye-openers waar je je de komende tijd op kunt richten.

Voeg jij bijvoorbeeld een transcript toe aan een video die je uploadt op het platform? Met een transcript wordt het voor YouTube makkelijker om je video aan de juiste kijkers voor te stellen en het werkt positief mee in de resultaten van het platform en Google.

Een andere tip is het gebruiken van zoekwoorden in de titel en het geven van een duidelijke omschrijving. Het wordt dan niet alleen voor kijkers duidelijk waar jouw video over gaat, je zorgt er ook voor dat je video beter gevonden wordt op het platform.

En maak jij al genoeg gebruik van de mogelijkheden om je video’s die je op YouTube plaatst te delen op andere kanalen? Denk bijvoorbeeld op je eigen website of blog met de embedded-code of via een gepersonaliseerde link op social media.

Manieren om meer abonnees op YouTube te krijgen

Maar er zijn meer aandachtspunten die jou wellicht op weg helpen om meer uit je YouTube-account te halen. Nieuwsgierig naar alle 24 tips om zo het aantal abonnees op jou YouTube-kanaal omhoog te krijgen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Meer abonnees op YouTube krijgen, infographic deel 1.

Meer abonnees op YouTube krijgen, infographic deel 2.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.

* Bron inleiding: Dit gebeurt er elke 60 seconden online in 2022 op Frankwatching.

Bron header: NiP STUDIO / Shutterstock.com