Content

10x populair: inhaakkalender, Mastodon & content-trends voor 2023

0

Wat zijn de content- en storytellingtrends voor 2023? Wat is Mastodon en wordt het echt een alternatief voor Twitter? En hoe kom je bovenaan in Google met de featured snippet? Dit – en meer – vind je in de top 10 best gelezen Frankwatching-artikelen van de maand november.

1. Inhaakkalender 2023: thema- & feestdagen voor je contentplanning

Als contentmarketeer of communicatieprofessional ben je vast al bezig met een contentplanning of ga je daar binnenkort mee aan de slag. Inspiratie nodig? Gebruik deze inhaakkalender met ruim 200 feestdagen en andere inhakers. Samengesteld door de redactie van Frankwatching in samenwerking met de community.

Inhaakkalander 2023 Frankwatching

2. Wat is Mastodon en waarom stappen twitteraars massaal over?

Is het socialmediaplatform Mastodon het alternatief voor Twitter? En waarom stappen twitteraars massaal over nu Elon Musk officieel de baas is? Frankwatching-redacteur Sanne Bekkema zocht het uit.

Mastodon app

3. 10 terugkerende taalvalkuilen voor eens en altijd uitgelegd

Ben je lekker aan het schrijven, sla je aan het twijfelen. Is het nu lijden of leiden? Hun of hen, jou of jouw? Klinkt bekend? Lees dan verder over deze 10 veelvoorkomende valkuilen, en hoe je er overheen kunt stappen.

taalvalkuilen

4. Versterk je merk met foto’s: do’s en don’ts voor beeldgebruik op je website

Goede foto’s op je website versterken je merk, maar verkeerd beeldgebruik jaagt bezoekers weg. In dit artikel, de meest gemaakte fouten én tips voor professionele foto’s op je website.

beeldgebruik op je website

5. Kom bovenaan in Google met de featured snippet

Een featured snippet is een uitgelicht zoekresultaat in Google dat direct antwoord moet geven op de zoekopdracht van een gebruiker. Wat kun jij hiermee? Brittany van Engelenhoven vertelt je meer over de featured snippet en waarom je hier als marketeer zeker iets mee moet.

Featured snippet

6. 4 wereldtrends voor 2023: onvoorspelbaarheid is het nieuwe normaal

Deze turbulente tijd maakt onvoorspelbaarheid tot het nieuwe normaal in 2023. Organisaties moeten naar buiten kijken, wendbaar zijn en ‘back to basic’. Ook geldt, samen sterker, samen beter!

Wereldwijde trend en trends 2023

7. Communicatietrends 2023: het jaar van kwaliteit boven kwantiteit

Met de naderende recessie en daarmee krapper wordende budgetten, is efficiëntie belangrijker dan ooit. Laten we dus vooral onze huidige communicatie-activiteiten perfectioneren. Richt je op kwaliteit (boven, juist: kwantiteit).

2023 trends

8. SEA in 2023: wat staat ons te wachten?

Dit jaar waren er veel veranderingen bij Google en Bing. De SEA-updates rollen razendsnel achter elkaar uit. Dat belooft wat voor het komende jaar. Wat staat ons te wachten? In dit artikel vind je een terug- en vooruitblik.

SEA 2022 en 2023

9. 7 content-trends voor 2023: de leidraad voor je contentstrategie

Hoe ga je om met de groeiende recessiedreiging? Levert socialmedia-marketing nog genoeg op? En hoe ga je om met zero-click-content? Linda Krijns zet de belangrijkste content-trends op een rij.

Artikel met 7 content-trends.

10. Dé storytelling-trends voor 2023: verhalen, verrassingen en hoop

Storytelling is een manier om grip op de wereld te krijgen. We snakken naar verhalen die ons uit het meningen-moeras trekken. Hoe zetten organisaties storytelling succesvol in en welke trends staan voor 2023 op stapel?

Storytelling Trends 2023

Dit was de top 10 van november 2022. Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.