Social media

Het ultieme overzicht van alle socialmedia-afmetingen voor 2023 [infographic]

0

Nu het einde van het jaar nadert, zijn sommigen (stiekem) al bezig met plannen of voornemens voor het nieuwe jaar. Voor sommigen is een vakantieperiode gestart, anderen gebruiken juist deze periode om die klussen die maar blijven liggen op te pakken. Voor iedereen die in 2023 goed van start wil gaan, deel ik het ultieme overzicht van de standaard socialmedia-afmetingen voor het komende jaar. Handig!

Update: bekijk hier het nieuwste overzicht met de optimale socialmedia-afmetingen voor 2024!

Grote schoonmaak

Het kan geen kwaad om op je actielijst te noteren om je socialmediakanalen eens onder de loep te nemen en te kijken of het allemaal klopt. Zie het als een grote eindschoonmaak om goed van start te gaan. Loop bijvoorbeeld de gegevens in je bio na om te checken of het actueel is en klopt (oh, we hebben inmiddels meer vestigingen).

Controleer ook of de foto’s, afbeeldingen en video’s nog goed naar voren komen. Want socialmediaplatformen staan erom bekend om met regelmaat wijzigingen door te voeren. Daardoor kan bijvoorbeeld de headerfoto die sinds een aantal maanden op je account pronkt, ineens niet meer zo lekker uit de verf komt. Ergernis voor jou, maar ook geen goede uitstraling voor jouw bedrijf of merk.

Handig spiekbriefje

Voordat je het internet gaat afstruinen om te checken welke afmeting je voor je Facebook-header moet hebben, of hoe je zorgt dat je advertentie op Instagram mooi vertoond wordt: Hootsuite heeft dit werk al voor je gedaan. Zij hebben namelijk alle afmetingen van 8 populaire social platformen voor je op een rij gezet. Het is een overzicht van afmetingen voor beeld op Instagram, Twitter, Facebook, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, YouTube en TikTok. En wil je tijdens je werkzaamheden even snel een handig spiekbriefje raadplegen met de belangrijkste afmetingen op een rij? Dan is er ook een samenvatting van afbeeldingsformaten die je waarschijnlijk het vaakst nodig hebt.

Wil jij je kerstvakantie goed besteden of het nieuwe jaar goed voorbereid aan de slag om je socialmediakanalen op te frissen? Scrol dan naar beneden om de infographics te bekijken. Er staat ‘2022’ boven de infographic, maar deze gegevens zijn verzameld op 1 december 2022. We gaan er vanuit dat deze formaten in 2023 hetzelfde blijven. Zo niet? Dan laten we dat weten!

Tip: ook handig voor het maken van je socialmedia-plannen voor 2023: deze inhaakkalender met meer dan 200 inhaak-dagen.

Belangrijkste afmetingen

Belangrijkste social media-afmetingen voor 2023.

Afmetingen afbeeldingen Instagram

Instagram post, stories, reels en advertenties socialmedia-afmetingen en formaat voor 2023.

Afmetingen afbeeldingen Twitter

Twitter tweets, headers, card image en advertenties afmetingen en formaat voor 2023.

Afmetingen afbeeldingen Facebook

Facebook foto's, post, cover en advertenties socialmedia-afmetingen en formaat 2023.

Afmetingen afbeeldingen LinkedIn

LinkedIn post, profiel, cover en advertenties afmetingen en formaat 2023.

Afmetingen afbeeldingen Pinterest

Pinterest pins, profielfoto, stories en adds afmetingen en formaat 2023.

Afmetingen afbeeldingen Snapchat

Snapchat ads en geofilter afmetingen en formaat 2023.

Afmetingen afbeeldingen YouTube

Youtube post, profiel, profielfoto, banner, video en thumbnail socialmedia-afmetingen en formaat 2023.

Afmetingen afbeeldingen TikTok

TikTok profielfoto en video afmetingen en formaat 2023. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.