Social media

Inspiratieloos? 21 ideeën voor je contentkalender 💡 [infographic]

0

Ben jij verantwoordelijk voor het beheren van de social media-accounts bij jouw bedrijf of werkgever? Dan weet je dat je soms periodes kan hebben dat het bedenken van nieuwe content minder makkelijk is. Zeker in deze (stille) tijd van het jaar, na de drukke decembermaand, kan de inspiratie voor nieuwe content best ver te zoeken zijn. In dit artikel vind je 21 ideeën om je contentkalender het hele jaar door te vullen.

Contentinspiratie gezocht…

Het bijhouden van social media lijkt voor sommigen wellicht makkelijk, maar als je dit dagelijks bij moet houden kan het best overweldigend zijn. Zeker als je nieuwe content moet bedenken, want ja, je kunt niet steeds hetzelfde bericht reposten. Hoe pak je dit aan? Natuurlijk kun je bij collega’s of andere afdelingen informeren of er ontwikkelingen zijn waarover je kunt berichten. Ook kun je nieuwskanalen in de gaten houden om te checken of er binnen jouw branche interessante zaken spelen. Maar er zijn meer mogelijkheden.

Bijzondere dagen en vieringen

De makers van TikTok helpen je op weg met de onderstaande infographic. Daarin hebben ze een marketingkalender met interessante ‘mijlpalen’ genoteerd per kwartaal. Denk aan bijzondere dagen en vieringen, zoals Moederdag en Halloween. Of belangrijke periodes in het jaar voor consumenten, zoals het plannen van de zomervakantie of de start van het nieuwe schooljaar. Natuurlijk kun je de ideeën ook gebruiken voor andere socialmedia-platformen, zoals Instagram, Facebook, LinkedIn en Twitter. Zo kun je het hele jaar door inspelen op dagen en periodes die wellicht interessant zijn voor jouw bedrijf of merk. En misschien krijg je inspiratie om het lijstje van TikTok aan te vullen. 😊

Vul je contentkalender in

Bekijk het overzicht door naar beneden te scrollen. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding. En maak je gebruik van een contentkalender? Vul dan voor dit jaar alvast mijlpalen in, zodat je er rekening mee kunt houden en op tijd aan de slag kunt met het ontwikkelen van content. Want ja, voor je het weet is het weer zomer…

Op zoek naar meer inspiratie voor je contentplanning? Bekijk onze inhaakkalender voor 2023 met ruim 200 feestdagen en andere inhakers uit Nederland, België en de rest van de wereld.

Ideeën voor je contentkalender in een infographic

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.