Social media

10 mythes over social media [infographic]

0

‘Je moet X doen, want dat levert het meeste op’ of ‘maak vandaag nog een account aan op platform Y, want iedereen zit er tegenwoordig op’. Nu social media al meer dan een decennia een belangrijke rol spelen in ons leven en in de marketing en communicatie van bedrijven en merken, kun je er online en offline veel over lezen. Daarbij moet je wel de kanttekening maken dat wat geschreven of beweerd wordt, verouderd of onjuist kan zijn. Welke richtlijnen zijn zeker belangrijk om je achterhoofd te houden? Welke tips moet je zeker niet naast je neerleggen?

Om duidelijkheid te scheppen heeft socialmedia-adviseur Angie Gensler de onderstaande infographic ontwikkeld met een overzicht van 10 mythes, tips of beweringen over social media. Tegenover elk van deze stellingen staat een waarheid of advies die zeker het overwegen waard is.

Wellicht zal een aantal of alle stellingen voor jou niets nieuws onder de zon zijn, maar dat maakt de visual niet minder interessant. Zie het als een checklist om te kijken of je op de goede weg bent of dat er wellicht aandachtspunten zijn die de moeite waard zijn om de komende tijd je aandacht op te leggen. Kernboodschap is vooral dat je je richt op jouw doelgroep en die leert kennen, zodat je op zijn/haar behoeftes en interesses kunt richten. En mocht daar een van de onderstaande stellingen bij aansluiten, dan is dat mooi meegenomen.

Nieuwsgierig naar de mythes en waarheden over het gebruik van social media? Scrol naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

10 mythes over social media infographic.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.