Customer experience

70 functies die je website compleet maken [infographic]

0

Een website is voor sommige ondernemers het online visitekaartje van hun bedrijf of merk en een onmisbaar marketingkanaal. Anderen hechten er niet zoveel waarde aan. Hoe groot je bedrijf ook is, een goede website is belangrijk voor de eerste (laagdrempelige) stap voor potentiële klanten en een informatiepunt voor huidige klanten. Hoe je er ook in staat en wat jouw doel is met je site, je website dient te beschikken over een aantal belangrijke functies.

Doel van je website

Het doel van een website is wisselend per bedrijf of merk. Voor de een is het meer een online brochure om te laten zien waar jij je doelgroep mee kunt helpen en je producten of diensten te presenteren. Voor de ander is het een kanaal om in te spelen op de informatiebehoefte van klanten.

Handig overzicht

De doelen kunnen dus verschillen, maar wat wel overeenkomt zijn bepaalde functies of functionaliteiten die zeker niet mogen ontbreken op je website. Zeker als je weinig kennis hebt hierover, kan de onderstaande infographic van We Build Ideas je op weg helpen. Het is een handig overzicht en het geeft de functies op de meest bezochte pagina’s op een website weer:

  • homepage,
  • diensten-/productpagina,
  • over-ons-pagina,
  • contactpagina, en
  • blog-/nieuwspagina.

Per pagina vind je van boven naar beneden belangrijke functies die zeker de moeite waard zijn of puur noodzakelijk, omdat bezoekers dat verwachten.

Daarnaast vind je tips van algemene functionaliteiten, zoals een privacy policy en veelgestelde vragen, mobiele weergave en technische instellingen. Maar ook tips om bepaalde functionaliteiten, hoe leuk ze misschien ook zijn, beter niet toe te passen op je website.

Ben je toevallig van plan om een nieuwe website te laten bouwen? Of wil je kijken of je goed op weg bent met je huidige site? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Deel 1 overzicht tips voor functies om je website te bouwen.

Tips voor de blogpagina van je website.

Tips voor je contact-pagina.

Hoe je service- of productpagina er het beste uit kan zien.

Handige functionaliteiten voor het bouwen van je website.

Lijstje met functies die je beter achterwege kunt laten.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.