Social media

10 opvallende Facebook-trends voor 2023 [infographic]

0

Na bijna 20 jaar en met 3 miljard gebruikers is Facebook aardig ingeburgerd in het socialmedia-landschap. En het platform is nog lang niet afgeschreven. Met nieuwe functionaliteiten en diensten is het zeker waardevol voor bedrijven en merken als marketingmiddel. Maar wat is tegenwoordig trending op Facebook? En welke ontwikkelingen moet jij als marketeer zeker in de gaten houden?

De trends komen niet zomaar uit de lucht vallen. Oberlo heeft onderzoek gedaan en interessante feiten en cijfers verzameld. Deze zijn visueel verwerkt in de onderstaande infographic. Ondanks dat alle statistieken niet over wereldwijd gebruik gaan, maar specifiek van de Verenigde Staten, maar dat maakt de visual niet minder interessant.

(Live) video’s blijven populair

De eerste trend die ze noemen is Facebook Live, de livestreaming videodienst van het platform. Mede door de coronaperiode wendden veel gebruikers zich tot Live om hun sociale contacten te onderhouden. In 2021 gebruikte bijna 43% van de Amerikaanse volwassenen Facebook Live om live video’s te bekijken. Daarmee is de functionaliteit het op een na populairste videolivestream-platform, na YouTube.

Een andere interessante trend die ook al enige jaren in de lift zit, is video in het algemeen. Het is een van de meest scorende contentvormen online en is zeker de moeite waard voor bedrijven en merken.

Kopen, kopen, kopen…

Ook een opkomende trend is online shopping via Facebook. De verwachting is daarom ook dat dit jaar zo’n 65,7 miljoen consumenten via het platform online een aankoop verrichten. En wie online een aankoop verricht, heeft soms een vraag over een product. Dan wil je natuurlijk snel een antwoord. En dat kan met de chatbotfunctie die tot bloei is gekomen en gaat groeien, ook via de functie Facebook Messenger. De verwachting is dat steeds meer bedrijven en merken gebruik gaan maken van chatbots, boven de 40 miljoen die momenteel gebruikmaken van Messenger.

Nieuwsgierig naar alle 10 Facebook-trends die je moet kennen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken.

Infographic 10 Facebook-trends 2023.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.

Foto header: KarlM Photography / Shutterstock.com.