SEO

29 tips om je lokale vindbaarheid te verbeteren [infographic]

0

Als lokale ondernemer is het soms lastig om je bedrijf zichtbaar te maken tussen alle grote bedrijven en multinationals. Je hebt minder mankracht, expertise en budget om er tegenaan te gooien. En dan is de handdoek in de ring gooien een snelle keuze, want het liefst steek je alle energie en aandacht in je winkel, producten en diensten. En dat is jammer, want lokale vindbaarheid voor bedrijven is belangrijk, zowel klein als (middel)groot. We delen 29 tips waarmee je aan de slag kunt gaan.

Tips & tricks voor lokale vindbaarheid

De tips komen uit de onderstaande infographic van Shane Barker en zijn verdeeld in 4 categorieën: positieve rankingsfactoren, het optimaliseren van je Google Bedrijfspagina, je website optimaliseren en lokale links. Naast adviezen op deze vier gebieden, vind je ook een stukje algemene achtergrondinformatie met de belangrijkste factoren van lokale SEO, zoals linkbuilding en on-page signals. Het merendeel van de tips en tricks die in de infographic staan, hebben te maken met je website. Mocht je hier weinig of geen kaas van hebben gegeten, bespreek ze dan met je webbeheerder of webbouwer.

Optimaliseer je Google Bedrijfspagina

Naast je website, is een Google Bedrijfsprofiel (voorheen bekend als Google Mijn Bedrijf) ook van invloed op de zichtbaarheid van jouw bedrijf. Je kunt daar informatie over je bedrijf publiceren, zoals openingstijden, branche, adres en website-url. Daarnaast kun je je pagina voorzien van een omschrijving en foto’s, zoals een profielfoto en omslagfoto. Deze verschijnen in de zoekresultaten van Google als iemand online toevallig op jouw bedrijf zoekt of trefwoorden in de zoekopdracht gebruikt en die jij hebt opgenomen in de omschrijving. Ook is het belangrijk dat jouw Bedrijfsprofiel geverifieerd is. Daarmee open je de toegang tot meer optimalisatie-functionaliteiten en -opties.

Ben je nieuwsgierig naar alle tips en tricks om jouw lokale vindbaarheid een boost te geven? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken.

Lokale SEO verbeteren infographic.

 

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.