Contentmarketing

Met contentmarketing bouwen aan klantvertrouwen [infographic]

0

Een nieuwsbericht op je website, een maandelijkse nieuwsbrief, een bericht op je Facebook- of LinkedIn-account, een bedank-tekst bij het leveren van een bestelling… Content heb je in verschillende soorten en maten. En misschien denk je als ondernemer niet direct aan contentmarketing. Toch is ieder bericht dat je schrijft daar onderdeel van, hoe kort het bericht ook is.

Bij contentmarketing draait het om content ontwikkelen die voor jouw doelgroep relevant en interessant is. Informatie die jouw bedrijf of merk promoot en waarmee je aandacht krijgt. Vertrouwen is hierbij een belangrijk aspect. Maar hoe zorg je daarvoor? Hoe bouw je een band op met jouw doelgroep met het inzetten van contentmarketing? Het team van White Label SEO Agency deelt tips in de onderstaande infographic.

Doelgroep prikkelen

Samengevat zijn er vijf belangrijke tips. Als eerste hebben ze het over het maken van relevante content om de aandacht van je doelgroep te prikkelen en met hen in verbinding te staan. Het is daarbij belangrijk om je doelgroep van A tot Z te kennen, zodat je goed op hun gedrag, wensen en behoeften kunt inspelen. Het tweede aandachtspunt dat ze noemen is het geven van prioriteit geven aan de waarde van je boodschap. Deel jouw kennis en expertise om vertrouwen te kweken.

Delen van verhalen

Een andere tip is het delen van verhalen. Denk hierbij aan gebruikers van jouw producten en diensten die je inzet als ambassadeur. Ze kunnen hun ervaringen delen en vertellen over de sterke punten van jouw product. Wat ook belangrijk is, is het delen van eerlijke en transparante content. Ga geen fabeltjes delen en waarheden verhullen.

Maak gebruik van targetingmogelijkheden

Als laatste delen ze de tip om gerichte advertenties te gebruiken om je doelgroep te bereiken en content te delen die voor hen relevant is en aansluit bij hun interesses en behoeften.

Wil je meer lezen over deze vijf tips om relevante content voor jouw doelgroep te ontwikkelen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic van White Label SEO Agency: building trust with your content marketing.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.