Social media

Je socials managen? 8 handige tools

0

De eerste stap naar professionele socialmedia-accounts voor je bedrijf, is het gaan gebruiken van socialmedia-tools. Benieuwd wat je daar dan allemaal mee kan? Hieronder vind je 8 socialmedia-tools die het proberen waard zijn. Na veel verschillende sites te hebben bezocht en veel reviews te hebben lezen, heb ik uiteindelijk deze shortlist van 8 tools opgesteld.

1. Eclincher

Website Eclincher

Eclincher biedt tijdens het managen van je socialmediakanalen veel overzicht. Wil je alles rondom socialmedia vanaf één plek kunnen beheren? Dan ben je aan het juiste adres. Via Eclincher kan je gebruik maken van een contentkalender, een social inbox en kan je real time de prestaties van je posts analyseren. Daarnaast heeft de tool een Canva-integratie waardoor je makkelijk mooie content kan creëren en plaatsen vanaf één plek.

Kosten

Eclincher heeft een basispakket van $65 per maand. Je kan een gratis proefversie van 14 dagen aanvragen.

2. Buffer 

Website Buffer

Als je op zoek bent naar een makkelijke en goedkope tool, dan is Buffer een aanrader. Met Buffer kan je eenvoudig posts inplannen op Instagram, X, Facebook en LinkedIn. Als je op Pinterest wil posten, dan moet je de tool uitbreiden. De tool geeft analyses van je posts, al is dit niet heel gedetailleerd.  Als je via de tool ook engagement wil hebben, dan moet je het aparte product Buffer Reply erbij kopen. Door zijn toegankelijkheid is Buffer aan te raden voor als je net komt kijken in de wereld van socialmedia. Het biedt een mooie basis om overzicht te creëren in je socialmediaposts.

Kosten

Het basispakket van Buffer is gratis. Als je de tool wil uitbreiden met extra mogelijkheden, kan dit door aparte pakketten erbij te kopen. Deze starten vanaf $6 per maand, inclusief een 14-daagse proefversie.

3. CoSchedule

Website CoScheduleWil je alles graag overzichtelijk houden? Bij CoSchedule kan je al je projecten op één plek plannen. Zo zie je niets meer over het hoofd. Dit is niet alleen handig voor socialmedia, maar ook voor alle andere projecten die je ernaast hebt lopen. Met de samenwerkingsfunctie van CoSchedule is het ook makkelijk om samen met een team of klanten de planning van meerdere projecten tegelijk te beheren.

Kosten

Het basispakket van CoSchedule is gratis. Als je hier uitbreidingen bij wilt, zoals de contentkalender, dan kan je het bedrijf bellen over de prijs.

4. IZEA

Website IZEA

Influencers spelen bij socialmediamarketing een grote rol. Maar samen met een influencer een project induiken, kan vaak nog als onzeker gebied voelen. Met IZEA krijg je meer inzicht in met wie jij het avontuur aangaat. Met deze analytics tool kan je makkelijk partnerships aangaan met influencers, hun andere partnerships bekijken, hun bereik inzien en nog meer.

Kosten

Er zijn meerdere pakketten die je kan aanschaffen. IZEA “The creator market place” start vanaf $6 per maand. IZEA “Flex” vanaf $130 per maand. Voor het laatste pakket “Managed Services” moet je een voorstel voor een prijs doen bij IZEA. Je kan de tool tien dagen gratis uitproberen.

5. Rival IQ

Website RivalIQ

Als je veel socialmediakanalen tegelijk beheert, kan je met Rival IQ in één overzicht het bereik van je kanalen zien. Rival IQ is een analytics-tool die je verschillende inzichten van je kanalen en posts laat zien aan de hand van handige onderdelen zoals: social listening, competitor analysis, basic analytics en reporting en socialmedia autdits. Ook biedt Rival IQ influencer tracking en hashtag analytics aan, zodat je overal zicht op krijgt.

Kosten

Rival IQ begint vanaf $239 per maand. Je kan het voor 14 dagen gratis uitproberen.

6. Hootsuite

Website Hootsuite

Hootsuite is een uitgebreide tool waar je veel mee kan. Met de overzichtelijke tool kan je inhoud samenstellen en plannen, maar ook teamleden beheren en ROI meten. Het bevat alle aspecten die van pas komen tijdens het beheren van je sociale media.

Kosten

Je kan de tool 30 dagen gratis gebruiken. Als je analyses wil inzien en meer socialmedia-accounts wil hebben, dan kost het voor één persoon 99 euro per maand. Voor een team van drie gebruikers betaal je 249 euro per maand. Voor een aangepast bedrijfsaccount moet je een aanvraag doen.

7. Sprout Social

Website Sprout Social

Met Sprout Social kan je ook weer berichten inplannen en monitoren. Je hebt een social inbox, zodat je makkelijk interactie hebt met je doelgroep en krijgt statistieken binnen. Daarnaast biedt het ook een CRM-systeem en media-afbeeldingen aan.

Kosten

Het standaardpakket voor de tool kost $249 per maand. Het professionele pakket is $399 per maand en het geavanceerde pakket is $499 per maand. Je kan de tool voor 30 dagen gratis testen.

8. Social Pilot

Website Social Pilot

Social Pilot is een handige tool voor teams en bureaus, omdat je er goed in kan samenwerken. Ook deze tool is weer zo ingericht dat je al je socialmedia-accounts vanaf één plek kan beheren. Het biedt een social kalender, een social inbox en ook hier krijg je weer analyses te zien van je content.

Kosten

Social Pilot biedt abonnementen voor bureaus en teams. Voor een klein team kost het 42 euro per maand. Voor een bureau is het 85 euro per maand. Toch niet in een team werken? Dan is het 25 euro per maand.

Heb jij een socialmedia-tool gevonden die jij zou willen uitproberen? Kijk vooral goed naar wat er bij jouw bedrijf en doelstellingen past. Zo wordt er hopelijk snel orde geschept in de chaotische wereld van socialmedia.

Ken jij nog goede socialmedia-tools? Laat het dan vooral weten in de comments!